Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 4
Dušená hovězí líčka s paprikou
7. 9. 2021
Dobře připravené hovězí líčka, která se rozpadají na jazyku, jsou opravdu gastronomickým zážitkem. My jsme se rozhodli je připravit s paprikou. Postup: Líčka si očistíme a nakrájíme na menší kusy. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a vyndáme ven. Na výpeku nyní orestujeme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a přibližně…
Celý článek
VIDEORECEPT: Brokolicové karbanátky
30. 8. 2021
Karbanátky z mletého masa všichni dobře známe, tyto brokolicové se jim svou výbornou chutí naprosto vyrovnají. Postup: Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme jí doměkka v lehce osolené vodě. Mezi tím si nastrouháme sýr a nadrobno nakrájenou slaninu opečeme dozlatova. Uvařenou a vychladnou brokolici nasekáme nadrobno a smícháme jí se sýrem, slaninou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.…
Celý článek
Boršč s hovězím masem
25. 8. 2021
Boršč je klasická zeleninová polévka, která s čerstvým pečivem dokáže nahradit i celý hlavní chod. Postup: Do velkého hrnce umístíme hovězí maso, zalijeme ho dvěma litry vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme do změknutí masa. Po uvaření vývar přecedíme a maso obereme od kosti. V průběhu vaření masa si předvaříme i červenou řepu, kterou v hrnci s vodou vaříme…
Celý článek
VIDEORECEPT: Sendvič s vepřovou panenkou
13. 8. 2021
Ať už jako svačina na výlet, rychlý oběd nebo něco k zakousnutí u piva, tento sendvič s vepřovou panenkou potěší každého. Postup: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli, kterou po změknutí zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme lžičku vinného octa. Mezi tím si očistíme vepřovou panenku a nakrájíme ji na…
Celý článek
Vepřové maso s brusinkovou omáčkou
5. 8. 2021
Křehké vepřové kotlety s nasládlou brusinkovou omáčko, to je výborná kombinace, která se hodí pro každou příležitost. Tato chuť vás zaručeně nadchne. Postup: Vepřové maso: Vepřové maso si osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme sádlo, na kterém maso ze všech stran opečeme. Po opečení maso pokapeme balsamicovým octem, podlijeme vývarem a v přikrytém pekáči dusíme v troubě na 190 °C…
Celý článek
VIDEORECEPT: Pizza s houbami a mascarpone
29. 7. 2021
Pizza margherita, salámová, sýrová – to jsou klasiky, na které narazíte v každé italské restauraci. Co takhle zkusit něco nového? Třeba pizzu s houbami a mascarpone, která je výborná a můžete si ji udělat doma. Postup: Začneme sušenými houbami, které zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát, aby změkly. Poté z nich vodu slijeme a vymačkáme. Žampiony nakrájíme na plátky. V…
Celý článek
Slaný cuketový koláč
27. 7. 2021
Cuketová sezóna je v plném proudu a na talíři se objevuje častěji než kdy jindy. Tento slaný cuketový koláč je skvělý způsob, jak ji využít. Postup: Těsto Ve větší míse vyšleháme sádlo společně s vejce a poté přisypeme prosátou mouku se špetkou soli. Vytvoříme drobenku, ze které následně rukama zpracujeme hladké těsto. Těsto můžeme ihned rozválet – vytvoříme…
Celý článek
VIDEORECEPT: Zapečené cukety plněné mletým masem
20. 7. 2021
Cuketa k letní kuchyni neodmyslitelně patří – báječně se hodí na gril, do salátu nebo třeba do polévky. My jsme se rozhodli ji zapéct s mletým masem a musíme říct, že je to opravdu výborný lehký oběd. Postup: Cukety si podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu, kterou si necháme bokem na později. Vydlabané cukety lehce potřeme rajským protlakem,…
Celý článek
Rajská omáčka s hovězím masem
7. 7. 2021
Rajská omáčka, to je klasika všech klasik. Výborná je s masovými kuličkami, my jsme ale připravili recept s poctivým kusem hovězího masa. Postup: Nejprve si připravíme potřebné suroviny – slaninu nakrájíme na proužky a dáme jí na chvíli do mrazáku zmrznout, aby držela tvar. Očistíme si kořenovou zeleninu s cibulí a nakrájíme na drobné kostičky. Maso důkladně omyjeme, prošpikujeme…
Celý článek
Květákové řízečky
28. 6. 2021
Taky milujete tradiční obalovaný květák? Pak určitě musíte zkusit tyto řízečky, které jsou stejně dobré a navíc se vyhnete obalování v trojobalu. Postup: Květák si omyjeme a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky bez košťálu. Růžičky dáme na 10 minut povařit do osolené vody doměkka. Vodu slijeme, květák rozšťoucháme a necháme ho vychladnout. Mezi tím si rozdělíme vejce na…
Celý článek
VIDEORECEPT: Špízy z vepřové panenky s bramborami Brick
25. 6. 2021
Grilování k létu neodmyslitelně patří. Vůně masa, zeleniny a ta atmosféra. Jestli váháte, co zrovna ugrilovat, zkuste tento recept na špízy z vepřové panenky s bramborami Brick, který zvládnete raz dva. Postup: Marináda: Ve velké míse smícháme olej s vínem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme vylisovaný česnek, najemno nasekané bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj), sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Špízy: Vepřovou…
Celý článek
VIDEORECEPT: Hráškový krém s wasabi
3. 6. 2021
Hráškový krém zná snad každý. Tato polévka k jaru neodmyslitelně patří nejen díky její zářivě zelené barvě. Zkoušeli jste ho ale přiostřit pomocí wasabi? Postup: Veškerou čerstvou zeleninu oškrábeme a očistíme. Cibuli, česnek a mrkev pokrájíme nadrobno, brambory na slabé plátky. Čerstvou zeleninu společně s mraženým hráškem lehce orestujeme v hrnci na sádle. Zalijeme vývarem, a vaříme přibližně 15 minut.…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
2
3
4
5
6
…
17