Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 4

Dušená hovězí líčka s paprikou

Dušená hovězí líčka s paprikou

7. 9. 2021
Dobře připravené hovězí líčka, která se rozpadají na jazyku, jsou opravdu gastronomickým zážitkem. My jsme se rozhodli je připravit s paprikou.   Postup: Líčka si očistíme a nakrájíme na menší kusy. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a vyndáme ven. Na výpeku nyní orestujeme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a přibližně…
Celý článek

VIDEORECEPT: Brokolicové karbanátky

30. 8. 2021
Karbanátky z mletého masa všichni dobře známe, tyto brokolicové se jim svou výbornou chutí naprosto vyrovnají.   Postup: Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme jí doměkka v lehce osolené vodě. Mezi tím si nastrouháme sýr a nadrobno nakrájenou slaninu opečeme dozlatova. Uvařenou a vychladnou brokolici nasekáme nadrobno a smícháme jí se sýrem, slaninou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.…
Celý článek
Boršč s hovězím masem

Boršč s hovězím masem

25. 8. 2021
Boršč je klasická zeleninová polévka, která s čerstvým pečivem dokáže nahradit i celý hlavní chod.   Postup: Do velkého hrnce umístíme hovězí maso,  zalijeme ho dvěma litry vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme do změknutí masa. Po uvaření vývar přecedíme a maso obereme od kosti. V průběhu vaření masa si předvaříme i červenou řepu, kterou v hrnci s vodou vaříme…
Celý článek

VIDEORECEPT: Sendvič s vepřovou panenkou

13. 8. 2021
Ať už jako svačina na výlet, rychlý oběd nebo něco k zakousnutí u piva, tento sendvič s vepřovou panenkou potěší každého.   Postup: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli, kterou po změknutí zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme lžičku vinného octa. Mezi tím si očistíme vepřovou panenku a nakrájíme ji na…
Celý článek
Vepřové maso s brusinkovou omáčkou

Vepřové maso s brusinkovou omáčkou

5. 8. 2021
Křehké vepřové kotlety s nasládlou brusinkovou omáčko, to je výborná kombinace, která se hodí pro každou příležitost. Tato chuť vás zaručeně nadchne.   Postup: Vepřové maso: Vepřové maso si osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme sádlo, na kterém maso ze všech stran opečeme. Po opečení maso pokapeme balsamicovým octem, podlijeme vývarem a v přikrytém pekáči dusíme v troubě na 190 °C…
Celý článek

VIDEORECEPT: Pizza s houbami a mascarpone

29. 7. 2021
Pizza margherita, salámová, sýrová – to jsou klasiky, na které narazíte v každé italské restauraci. Co takhle zkusit něco nového? Třeba pizzu s houbami a mascarpone, která je výborná a můžete si ji udělat doma.   Postup: Začneme sušenými houbami, které zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát, aby změkly. Poté z nich vodu slijeme a vymačkáme. Žampiony nakrájíme na plátky. V…
Celý článek
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

27. 7. 2021
Cuketová sezóna je v plném proudu a na talíři se objevuje častěji než kdy jindy. Tento slaný cuketový koláč je skvělý způsob, jak ji využít.   Postup: Těsto Ve větší míse vyšleháme sádlo společně s vejce a poté přisypeme prosátou mouku se špetkou soli. Vytvoříme drobenku, ze které následně rukama zpracujeme hladké těsto. Těsto můžeme ihned rozválet – vytvoříme…
Celý článek

VIDEORECEPT: Zapečené cukety plněné mletým masem

20. 7. 2021
Cuketa k letní kuchyni neodmyslitelně patří – báječně se hodí na gril, do salátu nebo třeba do polévky. My jsme se rozhodli ji zapéct s mletým masem a musíme říct, že je to opravdu výborný lehký oběd.   Postup: Cukety si podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu, kterou si necháme bokem na později. Vydlabané cukety lehce potřeme rajským protlakem,…
Celý článek
Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem

7. 7. 2021
Rajská omáčka, to je klasika všech klasik. Výborná je s masovými kuličkami, my jsme ale připravili recept s poctivým kusem hovězího masa.   Postup: Nejprve si připravíme potřebné suroviny – slaninu nakrájíme na proužky a dáme jí na chvíli do mrazáku zmrznout, aby držela tvar. Očistíme si kořenovou zeleninu s cibulí a nakrájíme na drobné kostičky. Maso důkladně omyjeme, prošpikujeme…
Celý článek
Květákové řízečky

Květákové řízečky

28. 6. 2021
Taky milujete tradiční obalovaný květák? Pak určitě musíte zkusit tyto řízečky, které jsou stejně dobré a navíc se vyhnete obalování v trojobalu.   Postup: Květák si omyjeme a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky bez košťálu. Růžičky dáme na 10 minut povařit do osolené vody doměkka. Vodu slijeme, květák rozšťoucháme a necháme ho vychladnout. Mezi tím si rozdělíme vejce na…
Celý článek

VIDEORECEPT: Špízy z vepřové panenky s bramborami Brick

25. 6. 2021
Grilování k létu neodmyslitelně patří. Vůně masa, zeleniny a ta atmosféra. Jestli váháte, co zrovna ugrilovat, zkuste tento recept na špízy z vepřové panenky s bramborami Brick, který zvládnete raz dva.   Postup: Marináda: Ve velké míse smícháme olej s vínem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme vylisovaný česnek, najemno nasekané bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj), sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Špízy: Vepřovou…
Celý článek

VIDEORECEPT: Hráškový krém s wasabi

3. 6. 2021
Hráškový krém zná snad každý. Tato polévka k jaru neodmyslitelně patří nejen díky její zářivě zelené barvě. Zkoušeli jste ho ale přiostřit pomocí wasabi?   Postup: Veškerou čerstvou zeleninu oškrábeme a očistíme. Cibuli, česnek a mrkev pokrájíme nadrobno, brambory na slabé plátky. Čerstvou zeleninu společně s mraženým hráškem lehce orestujeme v hrnci na sádle. Zalijeme vývarem, a vaříme přibližně 15 minut.…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 2 3 4 5 6 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle