Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché

Dršťková polévka

Dršťková polévka

28. 11. 2022
Dršťková polévka – někdo ji miluje, jiní nemůžou ani cítit. Pokud patříte do skupiny milovníků, určitě musíte zkusit tento recept.   Postup: Dršťky důkladně očistíme a vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme je do vroucí vody a necháme asi 30 minut vařit. Poté vodu slijeme a proces opakujeme. Nakonec ještě jednou slijeme, vložíme do nové vroucí vody a tam necháme…
Celý článek
Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

29. 9. 2022
Podzim je tady a v sychravém počasí se chceme zahřát pořádným jídlem. Tato zeleninová polévka plná vitamínů je skvělá volba.   Postup: Veškerou zeleninu si očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Palici česneku odkrojíme vrchní část tak, aby z každého stroužku vykukoval alespoň kousek, pokapeme ho olejem a zabalíme do alobalu. Takto připravený česnek pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C…
Celý článek

Škvarková pomazánka s jablky

30. 8. 2022
Znáte škvarkovou pomazánku? A zkusili jste ji kombinovat se svěží chutí jablek? Vyzkoušejte a přesvědčte se sami, jak to funguje.   Postup: Cibuli si nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme a nakrájíme ho na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme lžíci sádla a osmažíme na něm cibuli, aby zesklovatěla. Poté přidáme jablka, utřený česnek a necháme chvíli zarestovat. Nakonec směs dochutíme majoránkou.…
Celý článek
Šťavnatá sekaná

Šťavnatá sekaná

16. 8. 2022
Sekaná v někom vyvolává vzpomínky na nudné jídlo ze školní jídelny, může to být ale i výborný nedělní oběd. Touto šťavnatou sekanou určitě nepohrdnete.   Postup: Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky a dáme je do misky. Pokropíme je mlékem, promícháme a necháme stranou, aby se nasákly. Cibuli nakrájíme na co nejjemnější kousky, aby se nám později dobře zapracovaly…
Celý článek

Houbové řízky

29. 7. 2022
Tradiční český recept, který žádného milovníka hub neurazí.   Postup: Čerstvě nasbírané houby důkladně očistíme a oddělíme nohy od klobouků. Menší klobouky stačí rozpůlit nebo nechat v celku, větší nakrájíme na cca 1 cm široké plátky. Houby důkladně osolíme a opepříme. Obalujeme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené houby můžeme ihned smažit, nebo nechat i pár hodin připravené v lednici.…
Celý článek
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

11. 7. 2022
Mysleli jste si, že udělat domácí plněné knedlíky je náročné. Ukážeme vám, že to není žádná věda.   Postup: Brambory si uvaříme v celku, oloupeme a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme náplň. Uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostičky. Nadrobno nakrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme…
Celý článek

Sýrové krokety

30. 6. 2022
Milujeme krokety, proto jsem se rozhodli zkusit domácí. Jdete do toho s námi?   Postup: Brambory si oloupeme, nakrájíme, lehce osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření je slijeme a necháme vychladnout. Mezi tím si nakrájíme slaninu na kostičky a na pánvi ji opečeme do křupava. Vychladlé brambory rozšťoucháme a přidáme k nim mléko, parmazán, pažitku, sůl, pepř a opečenou slaninku. Ze…
Celý článek
Koprová omáčka

Koprová omáčka

20. 6. 2022
Koprovku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do první skupiny, pojďte si ji s námi uvařit!   Postup: V hrnci si rozehřejeme sádlo, zaprášíme moukou a asi dvě minuty na mírném ohni pečlivě mícháme, aby vznikla jíška. Jíšku zalijeme vývarem a metličkou důkladně rozmícháme, aby v omáčce nebyly žádné hrudky. Základ na omáčku osolíme, opepříme a necháme 30 minut vařit…
Celý článek
Bramboráky se zelím a uzeným masem

Bramboráky se zelím a uzeným masem

27. 5. 2022
Bramboráky jsou výborné jako příloha k nejrůznějším jídlům, skvěle si ale rozumí i se zelím a uzeným masem. Jednoduchá kombinace, která skvěle chutná.   Postup: Nejprve si dáme vařit uzené maso, aby změklo. Mezi tím si připravíme těsto na bramboráky. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je chvíli odstát a následně z nich vymačkáme vodu, kterou pustily. Přidáme k nim…
Celý článek

Segedínský guláš

25. 5. 2022
Tradiční maďarské jídlo, které se perfektně uchytilo i u nás. Jeho příprava je navíc jednoduchá a vystačíte si s jedním hrncem.   Postup: V hrnci si rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibulku dozlatova. Poté přidáme maso nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Přidáme mletou papriku a hladkou mouku a necháme krátce zarestovat. Maso zalijeme částí vepřového vývaru tak, aby bylo téměř…
Celý článek
Podkrkonošská cibulačka

Podkrkonošská cibulačka

10. 5. 2022
Jídlo, které zaručeně potěší všechny milovníky cibule a lahodných polévek.   Postup: Cibuli si oloupeme, překrojíme napůl a rozkrájíme na tenké měsíčky. V hrnci si necháme rozehřát sádlo a opečeme na něm cibuli. Opékáme pozvolna, aby stihla změknout a následně zezlátnout. To může trvat i 30 minut. Když je cibule už téměř hnědá, zapřášíme ji moukou a necháme asi minutu opéct.…
Celý článek

Sýrový quiche s rajčátky

29. 4. 2022
Quiche, neboli slaný kláč, je ideální pohoštění pro návštěvu, ale i zajímavá svačina nebo večeře.   Postup: Nejprve si připravíme těsto – do mísy si dáme mouku, sádlo a sůl a vytvoříme drobenku. Následně přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na velikost o trochu větší, než je koláčová forma. Formu těstem vyložíme a propícháme vidličkou, aby se při pečení…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 2 3 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle