Domů > Recepty > Page 2
Quiche, neboli slaný kláč, je ideální pohoštění pro návštěvu, ale i zajímavá svačina nebo večeře.
Moravský vrabec je jedno z našich nejtradičnějších jídel. Podávat ho můžete se špenátem nebo se zelím.
Kromě barvených vajíček a beránka k Velikonocům neodmyslitelně patří i mazanec. Proto jsme jeden připravili.
O tom, jaké léčivé účinky má popálení od kopřivy, se dá spekulovat. O tom, že je zdravá v jídle, jsme ale přesvědčeni.
Klasickou škvarkovou pomazánku všichni dobře známe. My jsme ale tentokrát ze sádla vytvořili pomazánku se sardinkami, která je minimálně stejně dobrá.
Jemné králičí maso je po upečení delikatesa. Jelikož ale neobsahuje téměř žádný tuk, je třeba ho něčím doplnit. My využili slaninu a samozřejmě sádlo.
Poctivá gulášová polévka s hovězím masem a brambory vás nejen zasytí, ale také potěší svou skvělou chutí.
Holandské řízky známe všichni jako klasické jídlo, často ze školní jídelny. Tento recept je ale povznáší na novou úroveň.
Placky s kysaného zelí jsou poměrně známé. Už jste ale zkoušeli placky z čerstvého zelí?
Na slavnostní nedělní oběd s rodinou se málokteré jídlo hodí více než pečené kuře s nádivkou.
Zbyly vám knedlíky od oběda? Co si z nich připravit klasiku v podobě knedlíku s vajíčkem?
Lehce kyselý, přesto jemný díky smetaně. To je tradiční segedínský guláš.