Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 800 g vepřové plece
- 4 ks cibule
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 l hovězího vývaru
- 2 lžíce sladké papriky
- 400 g bílého kysaného zelí
- 4 ks bobkového listu
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Lehce kyselý, přesto jemný díky smetaně. To je tradiční segedínský guláš.
Postup:
- Cibuli a maso si nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno dozlatovat.
- Poté přisypeme drcený kmín a přidáme maso, které necháme na prudkém ohni zatáhnout.
- Když se maso zatáhne, osolíme ho a poprášíme moukou, kterou necháme krátce zarestovat.
- Následně přisypeme papriku a necháme také lehce opéct.
- Vše zalijeme polovinou připraveného vývaru tak, aby bylo maso sotva ponořené.
- Přidáme bobkové listy a necháme na plotně přibližně 30 minut pozvolna dusit.
- Poté přidáme vymačkané zelí, zalijeme zbytkem vývaru a dochutíme trochou nálevu ze zelí. Dusíme dalších cca 30 minut, dokud není maso měkké.
- Nakonec vmícháme smetanu pro zjemnění a necháme ještě pár minut povařit.