Domů > Recepty > Page 19
Dřív byla pohanka považována za jídlo pro chudé. Dnes by měla být součástí zdravého jídelníčku.
Originální název pokrmu zní Toad in the Hole – jde totiž o tradiční jídlo ze skotských hospod. A recept je starý už přes 200 let!
Je sytá, vydatná, a navíc nadupaná vitaminy. Řeč je o zelňačce, tradiční české polévce, která v zimě zahřeje i vám dodá energii.
Konfitování je jedním ze starých a osvědčených způsobů, jak pečenému masu ponechat křupavý povrch a masu šťavnatost.
Maso odblaníme, okořeníme solí, pepřem, drceným jalovcem, pomažeme rozpuštěným sádlem a natrhaným rozmarýnem.
Celer bývá v kuchyni podceňován. Je znám jako kořenová zelenina, po které mnozí z nás sáhnou většinou jen při přípravě polévek či svíčkové.
Na bramboráky se nejlépe hodí moučnaté brambory, takové, které obsahují hodně škrobu.
Jsou chvíle, kdy vás popadá chuť uvařit něco netradičního? Zkuste třeba tak trochu „exotickou“ polévku s mořskou řasou Nori.
Tradiční smažené masopustní koblihy, které voní po celé vesnici, jsou zatraceně dobré.
Máte rádi pašitiky? A co třeba králičí? Vyzkoušejte recept od společnosti Lamart.
Další recept z dílny společnosti Lamart – kuchyňské nádobí a náčiní se kterým je radot vařit.