Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 2 hod 20 min
Ingredience
- 1 kg hovězích líček
- 2 lžíce sádla
- 5 ks cibule
- 4 ks velké červené papriky
- 1 lžíce sušené sladké papriky
- 2 snítky tymiánu
- 2 ks bobkové listy
- 60 g zázvoru
- 2 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
Dobře připravené hovězí líčka, která se rozpadají na jazyku, jsou opravdu gastronomickým zážitkem. My jsme se rozhodli je připravit s paprikou.
Postup:
- Líčka si očistíme a nakrájíme na menší kusy.
- V hrnci si rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a vyndáme ven.
- Na výpeku nyní orestujeme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a přibližně 8 minut je necháme opéct.
- Když papriky změknou, přidáme sušenou papriku, zázvor, tymián, bobkový list a maso a necháme vše provonět.
- Směs zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou necháme dusit přibližně dvě hodiny, dokud maso krásně nezměkne.
- Během dušení párkrát promíchejte, aby se vám jídlo u dna nepřipalovalo.
- Takto připravená líčka podáváme se zakysanou smetanou a přílohou dle chuti. Nám se skvěle osvědčila bramborová kaše.