Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 9
Brokolicová směs s cuketou, pórkem, zelenými fazolkami a semínky
10. 1. 2020
Děkujeme Jitce Matěchové za tento báječný recept. Jitka, je milovnice vaření, autorkou mnoha receptů a hlavně milující matka, která se rozhodla nenechat své alergické děti tzv. “na holičkách”. Jitčin syn je alergický na lakotózu, kravskou bílkovinu a recept. Těší nás, že sádlo patří mezi jednu z potravin/surovin, kterou Jitka do svého vaření může zahrnout. Tento skvělý recept si…
Celý článek
Kuřecí polévka s celestýnskými nudlemi
26. 12. 2019
Do velkého hrnce vložte omyté kuře a zalijte ho studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Jakmile se voda začne vařit, slijte ji, hrnec vymyjte a znovu naplňte studenou vodou (tento krok lze vynechat, výsledný vývar ale nebude tak čirý). Vodu osolte (nepřežeňte to, částečně se voda vyvaří, atk ať nemáte polévku příliš slanou), přidejte ocet, bobkový…
Celý článek
Staročeské placičky se sádlem
19. 12. 2019
Smícháme mouku s cukrem, kakaem a skořicí. Přidáme rozehřáté sádlo na pokojovou teplotu, vejce a vypracujeme těsto. Těsto necháme chvíli odležet a vyválíme z něj kuličky, které vyválíme v nasekaných oříšcích, ze kterých vytvoříme placky. Placičky dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 15-20 minut.
Celý článek
Perníčky se sádlem
11. 12. 2019
Jednoduchý recept na perníčky, které díky sádlu nemusíte péct s předstihem. Sádlo perníčkům dodá okamžitou měkkost a vláčnost. Nejprve smícháme všechny sypké ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, koření, jedlou sodu, kakao). Přidáme med, 4 vejce a sádlo, které jsme předem vyndali z lednice aby změklo a vypracujeme těsto, které necháme odstát. Z odstátého těsta vyválíme placku cca půl centimetru…
Celý článek
Sádlové cukroví s citrónovou polevou
5. 12. 2019
Ušleháme tuhý sníh z bílků, přidáme další ingredience. Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravené těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech /nebo na pečící papír/ a pečeme 20 – 25 minut. Připravíme citrónovou polevu: prosátý moučkový cukr smícháme s citrónovou šťávou a teplou vodou. Upečené těsto necháme vychladnout. Zchladlé těsto potřeme polevou. Poté co poleva na těstě zchladne, začneme vykrajovat tvary…
Celý článek
Jablečné řezy
28. 11. 2019
Do mísy prosypeme mouku a přidáme žloutky, ocet, sůl, sádlo, několik lžic vody a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část rozválíme, vložíme do kulaté formy. Plát těsta posypeme strouhankou a poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a přisladíme podle chuti. Přiklopíme druhou částí těsta, kterou propícháme vidličkou nebo těsto z druhé půlky rozkrájíme na…
Celý článek
Hovězí řízky plněné
21. 11. 2019
Hovězí řízky naklepeme, osolíme a naneseme náplň: (předem umeleme vepřové a uzené maso, přidáme všechny ingredience, vše promícháme a naneseme na řízky). Maso stočíme, omotáme slaninou aby držely pohromadě, obalíme je v mouce a dáme na sádlo smažit. Osmažíme drobně nakrájenou cibulku a osmažené řízky na ni položíme, podlijeme a necháme doměkka dusit. Nakonec je zalijeme kyselou smetanou a necháme povařit. Zdroj: vyzivaspol.cz
Celý článek
Americké bochánky
14. 11. 2019
Rychlé a lahodné bochánky podle amerických babiček. Jsou vzdáleným příbuzným našich vdolků, ale oproti nim jsou křehké až drolivé. Oblíbené jídlo, které se dá jíst nasladko i naslano. Vdolek rozkrojte a namažte máslem a zavařeninou, nebo si ho naplňte slaninou či sázeným vejcem. Nejlépe chutnají teplé rovnou z trouby, ale upečené vydrží několik dní. Předehřejte troubu na 210℃. Na plech připravte pečící…
Celý článek
Francouzský cibulový koláč
7. 11. 2019
Promíchejte mandlovou a kokosovou mouku, psyllium a sůl. V další misce lehce vyšlehejte vejce s vlažnou vodou a pak vypracujte spolu se sypkou směsí do hladkého těsta (můžete použít mixér, těsto bude pak hladší). Směs bude ze začátku hodně řídká, ale postupně zhoustne. Plech si vyložte pečícím papírem a jemně ho potřete olivovým olejem (stačí opravdu maličko). Vložte na něj bochánek…
Celý článek
Smetanové zelí s houbami
31. 10. 2019
Z hlávkového zelí vyřízněte košťál a listy nakrájejte na nudličky nebo čtverečky. Promněte je důkladně se solí, aby zkřehly. Ve větším hrnci rozpusťte sádlo a opečte v něm na kostičky nakrájenou slaninu, šunku nebo kousky předem upečeného masa. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opečte ji dozlatova. Přisypte očištěné nakrájené houby. Lze použít hřiby, žampiony, hlívu aj., čerstvé nebo…
Celý článek
Hovězí na houbách s celerovým pyré
16. 10. 2019
Slovo Lucie Grusové na úvod: I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Navíc nemusíte celou dobu stát u plotny – většinu práce za vás odvede dobře těsnící poklička, tlakový nebo pomalý hrnec. Maso si nakrájejte na kostky cca…
Celý článek
Naložené houby v sádle
10. 10. 2019
Hřibovité houby očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Velké kusy překrojíme na menší. Houby vložíme do kastrolu, osolíme a dusáme až dokud se téměř nevysmahne šťáva. Přidáme sádlo a houby na něm osmažíme. Teplé plníme ihned do sklenic. Obsah sklenice průběžně stlačujeme a zalijeme vypečeným horkým sádlem. Sklenice zavřeme/zavíčkujeme a sterilujeme 50 min. při 100°C. Druhý den sterilování opakujeme.
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
7
8
9
10
11
…
17