Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 3

Vánoční stromeček z listového těsta

21. 12. 2021
Pokud vám zbyde pár minut mezi přípravami na štědrý den, vyzkoušejte vánoční stromeček z listového těsta, který potěší nejen děti.   Postup: Připravíme si vodní lázeň, na které rozehřejeme čokoládu na vaření. Přidáme do ní vanilkový extrakt a pomerančovou kůru na provonění. Z prvního plátu listového těsta si vykrojíme tvar stromečku, který potřeme čokoládou. Stejný tvar vykrojíme…
Celý článek

Zapečené brambory s kuřecím masem

14. 12. 2021
Rychlovka, která potěší celou rodinu – to jsou naše zapečené brambory s kuřecím masem, smetanou a pořádnou dávkou sýru.   Postup: Nejprve se připravíme kuřecí prsa, která rozdělíme na několik tenčích plátků, okořeníme grilovacím kořením a opečeme na troše oleje. Následně si připravíme smetanu, do které zamícháme hrst strouhaného eidamu, česnek, sůl a pepř. Zapékací mísu vymažeme sádlem a na…
Celý článek
Krémová česnečka s tymiánem

Krémová česnečka s tymiánem

7. 12. 2021
V těchto mrazivých dnech všichni oceníme něco, co nás zaručeně zahřeje – a tím je právě tato česneková polévka.   Postup: Nejprve si připravíme zeleninu – brambory, cibuli i česnek si oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky, cibuli nadrobno a česnek necháme pouze oloupaný na stroužky. V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli a česnek dozlatova. Poté…
Celý článek
Pikantní fazolový guláš

Pikantní fazolový guláš

16. 11. 2021
Vydatné a lehce pikantní jídlo přijde v tomto chladném období vhod. My jsme pro vás připravili recept na pikantní fazolový guláš.   Postup: Den dopředu si připravíme fazole. Oba druhy propláchneme a namočíme je do vody, kde je necháme do druhého dne. Druhý den fazole povaříme spolu s bobkovým listem a drceným kmínem. Z varu je stáhneme ve chvíli, kdy jsou…
Celý článek

VIDEORECEPT: Say Cheese – variace pomazánek

9. 11. 2021
Do naší rodiny produktů Brick patří kromě sádla a dalších potravin i tavený sýr Say Cheese. Máme pro vás tři tipy na výborné pomazánky.   1. tip – Tuňáková pomazánka V míse smícháme: Say Cheese Creamy, cibuli, majonézu, tuňáka z konzervy, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.   2. tip – Papriková pomazánka V míse smícháme: Say Cheese šunkový, zakysanou smetanu,…
Celý článek
Vepřové koleno na švestkách

Vepřové koleno na švestkách

5. 11. 2021
K podzimu bez pochyby patří mimo jiné švestky. Co takhle je místo do koláče využít na výborné vepřové koleno na švestkách?   Postup: Vepřové koleno si důkladně omyjeme a vcelku vložíme do hrnce. Maso zalijeme vodou, přidáme k němu kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a sůl. Přivedeme k varu a necháme hodinu vařit. Mezi tím si oloupeme a nahrubo nakrájíme…
Celý článek

VIDEORECEPT: Say Cheese – rychlá svačina

21. 10. 2021
Ať už potřebujete připravit rychlou svačinu dětem do školy, na výlet nebo jen tak doma, tento recept na tři variace tortill se sýrem Say Cheese se bude skvěle hodit!   Postup: Připravíme si tortillu, kterou nakrojíme do půlky a představíme si ji rozdělenou na čtvrtiny. Ty následně budeme plnit jednotlivými ingrediencemi. 1. varianta: Say Cheese Emental kuřecí…
Celý článek
Zapečené těstoviny se zelím

Zapečené těstoviny se zelím

18. 10. 2021
I tak klasické jídlo, jako jsou zapečené těstoviny, se dá ozvláštnit novou chutí. Co zkusit zapečené těstoviny se zelím?   Postup: Těstoviny dáme vařit podle návodu tak, aby byly hotové al dente (na skus). Mezi tím si připravíme ostatní ingredience. Zelí nakrájíme nahrubo, cibuli i slaninu na kostičky a česnek na tenké plátky. V pánvi si na…
Celý článek
Dančí ragú

Dančí ragú

8. 10. 2021
Máte rádi zvěřinu a chcete si udělat jídlo, na kterém si opravdu pochutnáte? Zkuste toto dančí ragú.   Postup: V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky. Až začne zlátnout, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a také opékáme. Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli a necháme jí také zezlátnout. Dále dáme…
Celý článek

VIDEORECEPT: Pomazánka ze sádla a dýně

30. 9. 2021
Dýně je oblíbená surovina, ze které se dá vymyslet množství zajímavých receptů. My jí tentokrát použili jako hlavní ingredienci do výborné pomazánky.   Postup: Z dýně vydlabeme semínka, oloupeme ji, nakrájíme na kostky a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme ji olejem a necháme péct na 180 °C doměkka. Upečenou dýni jednoduše rozmačkáme a následně do ní vmícháme…
Celý článek
Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

21. 9. 2021
Bedly jsou výborné houby s jedinečnou chutí. Jejich příprava je snadná a během pár minut vykouzlíte výborné jídlo.   Postup: Bedly opláchneme vodou, očistíme a hlavičky nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, na kterém opečeme nasekanou cibuli. Přidáme bedly spolu s kmínem a solí a restujeme, dokud se z pánve neodpaří voda, kterou bedly vypustily. Podáváme s čerstvým pečivem.
Celý článek

VIDEORECEPT: Bulgurové rizoto s houbami

13. 9. 2021
Bulgur je svými vlastnostmi velmi podobný rýži, proto se čím dál častěji využívá k přípravě rizota. My ho udělali s lesními houbami.   Postup: Sušené houby namočíme do horké vody a necháme 15 minut odstát, aby změkly. Ve větším hrnci si necháme přejít k varu vývar, do kterého nasypeme bulgur. Na středním plamenu ho poté necháme přiklopený přibližně 20…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 2 3 4 5 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle