Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 12

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

14. 12. 2018
Zdravé a chutné jídlo z “dílny” Lucie Grusové z Paleo snadno. Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou. Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpusťte sádlo a orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit.…
Celý článek
Smažené chřestové tyčinky

Smažené chřestové tyčinky

29. 11. 2018
Chřest si stále častěji nachází místo v nejrůznějších receptech. Věděli jste, že… je známo asi 170-300 druhů chřestu? Chřest je rozšířen především v Evropě, Asii, Africe, nebo např. v Severní Americe. Příprava Vejce rozšleháme. Smícháme parmezán a strouhanku. Chřest obalíme ve škrobové moučce, pak ve vejci a poté ve strouhance smíchané s parmezánem. Na závěr smažíme na sádle dozlatova. Připravte si tento báječný recept s naším oblíbeným sádlem…
Celý článek
Vyprošťovák – česnečka

Vyprošťovák – česnečka

22. 11. 2018
Jak přežít ráno po prohýřené noci? Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené maso a prolisovaný česnek. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec dochutíme majoránkou, trochou pepře a pokud máte rádi česnek, přidejte ještě jeden prolisovaný stroužek česneku pro silnější chuť. Podáváme se strouhaným sýrem a opečenou…
Celý článek

Rillettes

5. 11. 2018
Věděli jste, že… název Rillettes vznikl jako zdrobnělina výrazu rille označujícího podlouhlý špalíček sádla? Příprava Sádlo i krkovici nakrájíme na kostky o průměru asi 2cm. Krkovici lehce osolíme. Do hrnce dáme sádlo, když se sádlo rozpustí přidáme krkovici nakrájenou na kostky. Necháme pod pokličkou na mírném plameni 1,5-2h vařit. Po této době podlijeme vínem a nechame dusit další hodinu. Nakonec vše opepříme a dáme do…
Celý článek
Maminčiny houstičky

Maminčiny houstičky

31. 10. 2018
Výborné houstičky podle maminky Zuzanky. Přesitou mouku smíchejte s vajíčkem a sádlem, přidejte sůl, vlažnou vodu (0,5 dcl) a kvásek. Těsto pořádně prohněťte a dejte kynout do tepla. Když těsto vykynulo připravte si placičky, nebo tvary, které zrovna chcete. Připravené houstičky potřebte vajíčkem a posypejte dle chuti – kmínem, solí, mákem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Tip:…
Celý článek

Telecí řízek

10. 10. 2018
V našich končinách má spousta lidí spojený řízek a bramborový salát s uplynulými vánočními svátky. Není ale důvod, proč si obojí nedopřát i jindy během roku. Třeba k nedělnímu obědu. Nemusíte se vždycky přesně držet našeho receptu a telecí kýtu můžete vyměnit za vepřové nebo kuřecí maso. Jen ale dodržujte to, že budete řízky smažit na sádle, ne na oleji.…
Celý článek
Vepřový guláš na pivě

Vepřový guláš na pivě

4. 10. 2018
Věděli jste, že… vepřové maso má III jakostní třídy? Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme maso a restujeme. Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva. Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb, kerý přilejeme k vypečenému guláši. Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka přibližně…
Celý článek
Jelení guláš

Jelení guláš

15. 9. 2018
Věděli jste, že… maso z jelena patří vzhledem k nízkému obsahu tuku k lehce stravitelným? Obsahuje hodně bílkovin, vitamíny skupiny B a minerální látky jako sodík, draslík, železo a fosfor. Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku tymiánu, rozmarýn a necháme den odležet. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli dohněda, zasypeme kvalitní mletou paprikou a drceným kmínem. Přidáme maso, zalijeme…
Celý článek
Perníčky se sádlem

Perníčky se sádlem

7. 8. 2018
“Perníčky se sádlem děláme samozřejmě na Vánoce, kdy jsou snědeny vždy jako první cukroví. Ale děláme je i jindy v roce. U nás doma je všichni milují.” Jan K., Praha V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, ořechy a kořením. V jiné misce smícháme rozpuštěné vlahé sádlo s medem. Přidáme celá vejce, rum a ruční metličkou rozšleháme, až se vše spojí. Tekutou…
Celý článek

Kopřivová nádivka na sádle

6. 8. 2018
Velikonoce se blíží a co by to bylo za svátky, aby se na slavnostní tabuli neobjevila pravá kopřivová nádivka s uzeným masem. Česnek nemá hodně lidí v lásce, protože má výrazné aroma a pokud je čerstvý, bývá často dost štiplavý. Přesto se bez něj nádivka neobejde. Navíc uděláte i něco pro své zdraví. Skvěle totiž funguje jako prevence proti nachlazení!…
Celý článek

Slané sádlové pečivo s balkánským sýrem

19. 6. 2018
Slaným pečivem žádnou návštěvu neurazíte. A když navíc upečete tuhle sádlovou dobrotu s balkánským sýrem, věřte, že se po ní hned zapráší! Balkánský sýr, který se vyznačuje výraznou bílou barvou a slanou chutí, mnozí používají pouze do „šopáku“ nebo jiných salátů. Skvěle se však hodí i do teplých pokrmů – například k masu a rybám. Také s vařenou zeleninou je vynikající. Na…
Celý článek
Sádlové cukroví se zapojením fantazie

Sádlové cukroví se zapojením fantazie

17. 5. 2018
Pečení ještě nebylo zábavnější. Je to v podstatě opravdu jen o vaší fantazii a o vašich chuťových buňkách. Vezměte všechny ingredience a vložte je do mísy. Ingrediece smíchejte a vypracujte těsto. Hotové těsto dejte na hodinu odpočinout do lednice. A nyní je to už jenom na vás 🙂 Vezměte třeba masový strojek a vytlačujte tvary, nebo těsto vyválejte a vykrajujte oblíbenými tvar. Dále…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 … 10 11 12 13 14 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle