Domů > Recepty > Slané > Page 4
Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte?
Netradiční portugalský pokrm. Tapas jak se patří!
Zažijte texaský masakr s chilli con carne na vašem stole!
Skvělá polévka s párkem, připravena na sádle!
Dřív byla pohanka považována za jídlo pro chudé. Dnes by měla být součástí zdravého jídelníčku.
Originální název pokrmu zní Toad in the Hole – jde totiž o tradiční jídlo ze skotských hospod. A recept je starý už přes 200 let!
Je sytá, vydatná, a navíc nadupaná vitaminy. Řeč je o zelňačce, tradiční české polévce, která v zimě zahřeje i vám dodá energii.
Konfitování je jedním ze starých a osvědčených způsobů, jak pečenému masu ponechat křupavý povrch a masu šťavnatost.
Maso odblaníme, okořeníme solí, pepřem, drceným jalovcem, pomažeme rozpuštěným sádlem a natrhaným rozmarýnem.
Celer bývá v kuchyni podceňován. Je znám jako kořenová zelenina, po které mnozí z nás sáhnou většinou jen při přípravě polévek či svíčkové.
Na bramboráky se nejlépe hodí moučnaté brambory, takové, které obsahují hodně škrobu.
Jsou chvíle, kdy vás popadá chuť uvařit něco netradičního? Zkuste třeba tak trochu „exotickou“ polévku s mořskou řasou Nori.