Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- Příprava chipsů
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 řepa na kolečka
- 1 batáta
- sádlo na smažení
- tymián nasekaný najemno
- sůl
- Příprava dipu
- zakysaná smetana
- česnek
- pažitka
- sůl
Příprava chipsů
- V rendlíku si rozehřejeme sádlo na cca 160 °C.
- Vložíme mrkev, smažíme do zlatova.
Vyndáme do mísy s ubrouskem a osušíme mastnotu. Stejně pak smažíme batátu, petržel i řepu. - Posypeme tymiánem, rozmarýnem a posolíme.
Příprava dipu
- Utřený česnek přidáme do mísy se smetanou, posolíme, zamícháme a přidáme nasekanou pažitku.