Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 100 g sádla
- 170 g cukru
- 4 žloutky
- 250 ml mléka
- 260 g polohrubé mouky
- citrónová kůra z 1/2 citrónu
- 1 balíček prášek do pečiva
- sníh ze 4 bílků
- tvaroh, hrozinky, ořechy, mák...
- Sádlo, máslo, cukr a žloutky rozetřete do pěny a přidejte citronovou kůru a dále střídavě přílévejte mléko a přidávejt sníh. Jako poslední vmíchejte mouku, do které předem vmícháte prášek do pečiva.
- Obě dvě půlky formy na beránka (nejlépe kameninové) vymažte sádlem a vysypte strouhankou. Do místa, kde má beránek čumáček vložte rozinky.
- Vlijte těsto, cca 1 cm pod okraj. Přiklopte druhou polovinou formu a vložte do předehřáte trouby. Prvních 5 minut beránka pečte na 220 stupňů, poté teplotu stáhněte na 160 a pečte zhruba hodinu.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.
2 COMMENTS
máte moc dobré dobre recepty
Děkujeme, budeme rádi pokud nám třeba nějaký recept zašlete. 🙂