Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 5 ks větší cibule
- 2 lžíce sádla
- 40 g hladké mouky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce octa
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- světlý chléb
- strouhaná gouda
Jídlo, které zaručeně potěší všechny milovníky cibule a lahodných polévek.
Postup:
- Cibuli si oloupeme, překrojíme napůl a rozkrájíme na tenké měsíčky.
- V hrnci si necháme rozehřát sádlo a opečeme na něm cibuli. Opékáme pozvolna, aby stihla změknout a následně zezlátnout. To může trvat i 30 minut.
- Když je cibule už téměř hnědá, zapřášíme ji moukou a necháme asi minutu opéct.
- Poté přidáme ocet, zamícháme a necháme chvilku svařit.
- Dochutíme kmínem a zalijeme vývarem.
- Polévku přivedeme k varu a necháme ještě asi 15 minut vařit.
- Mezi tím si v troubě opečeme chleba. Ke konci, když začne zlátnout, ho posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéct.
- Polévku ke konci vaření dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme do misek a navrch polévky položíme zapečený chléb.