Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 600 g jeleního masa
- 3-4 cibele
- 1 česnek
- mletá paprika
- červené víno
- sušené houby
- vepřové sádlo
- jalovec
- sůl
- brusinky
- pepř
- drcený kmín
- tymián
- rozmarýn
Věděli jste, že… maso z jelena patří vzhledem k nízkému obsahu tuku k lehce stravitelným? Obsahuje hodně bílkovin, vitamíny skupiny B a minerální látky jako sodík, draslík, železo a fosfor.
- Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku tymiánu, rozmarýn a necháme den odležet.
- Na sádle opečeme nakrájenou cibuli dohněda, zasypeme kvalitní mletou paprikou a drceným kmínem.
- Přidáme maso, zalijeme červeným vínem a podusíme. Dle potřeby přilijeme silný zvěřinový vývar.
- Když je maso poloměkké, přidáme brusinky, drcený houbový prášek a vše provaříme.
- Ochucujeme solí, česnekem a čerstvým tymiánem. Pokud použijeme stejné množství cibule jako masa, nemusíme guláš zahušťovat. Omáčka bude hustá s chutí po cibuli.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.
Zdroj: Regionální potravina