Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 1 lžíce cukr krystal
- 1 vejce
- 100 g hřbetní sádlo – rozpuštěné
- špetka soli
- mléko
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- strouhanka
- nastrouhaná jablka
- máslo na potření
- podle chuti skořice
- cukr
- piškoty
- vlašské ořechy
- Do připravené mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva a vše smícháme. Přidáme vejce a trochu mléka a zamícháme a přilijeme rozpuštěné sádlo. Těsto důkladně propracujeme. Pokud bude potřeba přidejte jště trochu mléka.
- Těsto ihned vyválíme na jednotlivé pláty (pozor, nedělejte úplně tenké pláty, abyste štrůdl mohli pěkně zabalit. Pláty posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem a skořicí, podle chut můžete přidat třeba hrozinky, piškoty a vlašské ořechy.
- Takto připravené těsto se směsí jablíček zabalíme, dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz