Počet porcí: 5
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 5 řízků
- 20 g slaniny
- lžíce mouky
- 10 g cibule
- 30 g sádla
- 1/8 l kysané smetany
- Náplň
- 150 g vepřového masa
- 100 g uzeného masa
- 4 lžíce kysané smetany
- 1 vejce
- 10 g drobně nakrájené cibule
- 10 g nastrouhané housky
- 30 g sádla
- lžička soli
- špetka pepře
- Hovězí řízky naklepeme, osolíme a naneseme náplň: (předem umeleme vepřové a uzené maso, přidáme všechny ingredience, vše promícháme a naneseme na řízky).
- Maso stočíme, omotáme slaninou aby držely pohromadě, obalíme je v mouce a dáme na sádlo smažit.
- Osmažíme drobně nakrájenou cibulku a osmažené řízky na ni položíme, podlijeme a necháme doměkka dusit. Nakonec je zalijeme kyselou smetanou a necháme povařit.
Zdroj: vyzivaspol.cz