Počet porcí: 8
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 min
Ingredience
- 300 g jáhly
- 100 g sádlo Brick
- 100 g cibule
- 300 g houby čerstvé
- 10 g kmín
- 3 vejce
- 200 g ricotta
- 3 stroužky česnek
- 20 g majoránka
- 100 g pórek
- 50 g parmazán
- Jáhly zalijeme studenou vodou a důkladně je promneme rukama a propláchneme. Necháme je okapat, poté zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Poté stáhneme ze sporáku a necháme cca 15 minut dojít.
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Čerstvé houby nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a v rozpálené pánvi na oleji orestujeme a necháme zesklovatět. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a společně podusíme.
- Měkké jáhly a houby společně promícháme, přidáme žloutky prošlehané s ricottou, prolisovaný česnek a majoránku. Osolíme a vmícháme sníh z bílků a nakrájený pórek.
- Směs narovnáme do vymazané formy, posypeme sýrem a pečeme v troubě asi 15 minut do zlatova
TIP: Jahelník můžeme podávat teplý nebo studený. Jestliže nemáme čerstvé houby tak použijeme sušené, které namočíme do vlažné vody a poté chvilku povaříme.
Vaření vám půjde krásně od ruky pokud na krájení využijete produkty Lamart – KRÁJECÍ DESKA S OSTŘIČEM NA NOŽE