Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Doba přípravy: 50 min
Ingredience
- 300 g čerstvých hub
- 300 g fazolových lusků
- 2 ks stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla
- 1 šálek šlehačky
- sůl
- Bylinkové knedlíky
- 2 ks rohlíků
- 1 ks vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 šálek mléka
- hrst petželky
- sůl
Mohlo by se zdát, že kombinace hub a zelených fazolových lusků k sobě nepasují, opak je pravdou!
- Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, přidáme houby, fazolové lusky, osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme dusit pod pokličkou.
- Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku.
- Podušenou houbovou směs zahustíme jíškou, podlijeme šlehačkou a podle chuti osolíme.
Příprava bylinkových knedlíků:
- Rohlíky si nakrájíme na kostičky.
- Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme polohrubou mouku, vejce, petrželku a osolíme.
- Z připraveného těsta na knedlíky připravíme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 15 – 20 minut podle velikosti.