Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 600 g dančího masa
- 100 g slaniny
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1/4 ks celeru
- 100 g sádla
- 2 ks hřebíčky
- 1 ks skořice
- 2 ks badyány
- 1 ks bobkový list
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky jalovce
- 350 ml červeného vína
- zeleninový vývar dle potřeby
- 1 lžíce brusinkového kompotu
- 1 lžíce třešňové marmelády
- 20 g hladké mouky
- sůl
- pepř
Máte rádi zvěřinu a chcete si udělat jídlo, na kterém si opravdu pochutnáte? Zkuste toto dančí ragú.
Postup:
- V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky.
- Až začne zlátnout, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a také opékáme.
- Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli a necháme jí také zezlátnout.
- Dále dáme do hrnce dančí maso nakrájené na kostky, které jsme si předem osolili a opepřili. Necháme ho zprudka zatáhout.
- Maso z hrnce poté vyndáme a do směsi přidáme mouku, kterou necháme lehce opražit.
- Přidáme koření, rajčatový protlak a podlijeme zeleninu vínem.
- Maso vrátíme zpět a necháme vše pod pokličkou pozvolna asi hodinu a půl dusit. Během toho dle potřeby přiléváme vývar.
- Asi v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu.
- Ragú je hotové ve chvíli, kdy je maso krásně měkké.