Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 100 g kukuřice
- 2 chilli papričky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce římského kmínu
- 400 g mletého masa
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 g konzervovaných rajčat
- 1/2 lžíce oregana
- 200 g sterilovaných červených fazolí
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 2 kostičky tmavé čokolády
- sůl
- čerstvý pepř
- svazek jarní cibulky
- 1 balení nachos
Příprava
- Na pánvi rozpustíme sádlo.
- Přidáme cibuli a restujeme do zlatova.
- Přidáme mletou sladkou papriku
- Přidáme římský kmín.
- Přdáme česnek. Restujeme krátce.
- Přidáme chili papričky.
- Stáhneme plamen na půlku a přidáme mleté maso.
- Až se maso zatáhne, pustíme plamen naplno a přidáme hovězí vývar.
- Poté přidáme konzervované rajčata.
- Přidáme protlak.
- Přidáme oregáno.
- Přidáme cukr.
- Přidáme sůl.
- Přidáme pepř.
- Vše promícháme.
- Nyní směs 10minut podusíme.
- Odklopíme a necháme vyredukovat přebytečnou tekutin.
- Přidáme fazole.
- Přidáme červeno papriku.
- Přidáme kukuřici.
- Přidáme nastrouhanou čokoládu.
- Mícháme.
- Každý talíř dekorujeme lžící zakysané smetany. Smetanu posypeme jarní cibulkou. Jíme pomocí nachos, které rozmístíme na talíř, nebo pánev.