Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 800 g bílého hlávkového zelí
- 10 g sádla
- 100 - 200 g slaniny, šunky nebo předem upečeného či uvařeného masa
- 200 g cibule
- 350 g hub (hřiby, žampiony, hlíva ústřičná atd.)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíčka mletého kmínu
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 150 g smetany na šlehání
- 200 g sýru brie
- sůl
- pepř
- Z hlávkového zelí vyřízněte košťál a listy nakrájejte na nudličky nebo čtverečky. Promněte je důkladně se solí, aby zkřehly.
- Ve větším hrnci rozpusťte sádlo a opečte v něm na kostičky nakrájenou slaninu, šunku nebo kousky předem upečeného masa.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opečte ji dozlatova.
- Přisypte očištěné nakrájené houby. Lze použít hřiby, žampiony, hlívu aj., čerstvé nebo rozmražené, případně i sušené, které jste předem namočili do horké vody a po půl hodině slili.
- Houby mírně osolte, nechte pustit šťávu a tu vyvařte.
- Přidejte rozdrcený česnek a krátce orestujte. Přisypte mletý kmín a nechte rozvonět.
- Do hrnce přisypte zelí, zakryjte a krátce poduste do poloměkka. Ochutnejte, směs opepřete a případně dosolte.
- Vmíchejte nasekanou petrželku, smetanu a na kostičky nakrájený sýr. Hrnec vložte nezakrytý do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte přibližně 25 minut.
Nakupujte suroviny online.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a Lucie Grusová z Paleosnadno.cz