Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Pro zkušené kuchtíky

Domů > Pro zkušené kuchtíky > Strana 2

Hovězí guláš s květákovými plackami

Hovězí guláš s květákovými plackami

30. 12. 2019
Ideální je začít s přípravou guláše den předem, protože jeho chuť je (jako u většiny omáček) nejlepší druhý a třetí den. Nakrájejte si cibuli na střední kostičky (nijak pečlivě) a dejte ji opéct do většího hrnce (s větší plochou dna, prostě žádný úzký vysoký kastrol ;-)) na rozehřáté sádlo (nejdříve si rozehřejte hrnec, pak na něj dejte rozpustit sádlo a vzápětí…
Celý článek
Jak se peče martinská husa?

Jak se peče martinská husa?

4. 11. 2019
Listopad je ve znamení martinských hus. Jedinečnou chuť pravé české husičky bychom měli zachovat čistou a proto není dobré používat nádivky, ani té nejlepší. Pěkně očistěnou husu zbavíme krku a po odřezání křídel a husích nožek v prvním kloubě. Pak ji osolíme na povrchu i zevnitř. Vnitřek husy potíráme majoránkou, kmínem, nebo jiným kořením a ještě do něho položíme velkou cibuli.…
Celý článek

Wellington

3. 10. 2019
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Svíčkovou opepříme. Na pánvi roztopíme sádlo (1 lžíce). Očištěnou svíčkovou orestujeme a necháme vychladnout. Lehce posolíme a potřeme tence hořčicí. Na pánev vložíme: sádlo, máslo, nasekané žampiony, sůl, pepř, sojovou omáčku, nasekaný tymián, vše lehce orestujeme do sucha a necháme vychladnout, Na pánev vložíme: olej, máslo, šalotku, špenát, utřený česnek, sůl, pepř…
Celý článek
Vietnamská bageta bánh mi pa-te

Vietnamská bageta bánh mi pa-te

29. 9. 2019
Děkujeme Báře Kavkovké za tento skvělý recept. Sledujte Báru a její výtvory na Instagramu. Na 3-4 hodiny naložíme játra do mléka a poté opláchneme. Nakrájíme na menší kousky. V pánvi na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Potom přidáme játra a opečeme je do růžova. Potom přidáme bílé víno  a necháme odpařit alkohol. Po odpaření alkoholu přidáme…
Celý článek
Hovězí se špenátem a květákovými plackami

Hovězí se špenátem a květákovými plackami

27. 8. 2019
Receptem vás provádí Lucie Grusová z Paleosnadno   Maso bych běžně zprudka osmahla na rozpáleném tuku, aby se zatáhlo. Protože se ale v poslední době snažím vyhýbat smažení, tuto část jsem vynechala. Na výsledné chuti to nebylo až tak znát. Jen počítejte s tím, že pokud použijete hovězí zadní (kýtu), maso bude trošku sušší. Ale jen malinko, nebojte ?…
Celý článek

Gratinované maliny se smaženou vanilkovou zmrzlinou

13. 7. 2019
Gratinované maliny Do mísy vložíme mascarpone, přidáme žloutky, mléko, mandlový prášek, moučkový cukr a vše zamícháme. Vzniklou hmotu vložíme do gratinovacího talíře, uhladíme a na povrch poskládáme maliny. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů nastavenou pouze na zapékání shora a gratinujeme do zlatova. Zmrzlina Do mísy vložíme 1⁄2 Cornflakes, 1⁄2 lískových oříšků a zamícháme. Zmrzlinu máme připravenou na 4…
Celý článek
Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

8. 7. 2019
Bazalku nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem. Takto připravenou směsí potřeme očištěná jehněčí kolínka, která ještě před tím protkneme stroužky česneku, osolíme, opepříme, naskládáme do misky a necháme přes noc odpočinout. V kastrolu rozpustíme sádlo a zprudka na něm opečeme jehněčí kolínka. Kolínka vyjmeme a na výpek nasypeme nastrouhanou nebo na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a posléze cibuli.…
Celý článek
Masový koláč s brusinkami

Masový koláč s brusinkami

25. 6. 2019
  Připravíme si vláčné těsto z mouky, sádla, prášku do pečiva, soli a vody. Vypracované těsto zabalíme do fólie a uložíme do chladu.   Mrkev nakrájíme na kostičky, spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.  Mleté maso promícháme se solí, pepřem, brandy, citronovou kůrou a je-li směs příliš hustá, přimícháme smetanu. Přidáme mandle, brusinky, mrkev, nasekanou cibuli, tymián a směs…
Celý článek

Pohankové vdolečky s chřestem a cibulovou smetanou

3. 3. 2019
Příprava Chřest omyjte, zařízněte na straně od kořene a ostrou škrabkou seřízněte jeho spodní dvě třetiny a svažte výhonky do svazku. Do vody na uvaření chřestu přidejte sůl, cukr, máslo a přiveďte k varu. Svazek chřestu vařte bez přílišného klokotání podle velikosti 4 – 6 minut tak, aby zůstal křehký a křupavý. Pohanku lámanku spařte dvojnásobným množstvím vývaru z chřestu a nechte…
Celý článek

Vepřové výpečky s kornišony

8. 2. 2019
Příprava Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do vody vložíme kuličky pepře, nové koření, bobkový list a tymián. Vaříme cca hodinu na mírném plameni. Poté směs scedíme a ponecháme si pouze bylinkový vývar. Rozpustíme si sádlo a osmažíme vepřové maso. Přidáme cibuli a také krátce osmažíme. Do vzniklé směsi přilijeme vývar a vložíme do trouby. Směs za občasného promíchání pečeme,…
Celý článek

Caldo Gallego

17. 12. 2018
Caldo Gallego je silný vývar, původem z Galicie, který lze připravit z různých ingrediencí, nejen dle oblasti ale také dle právě dostupné zeleniny. Základní ingredience jsou však víceméně stejné: fazole, brambory, rapini, zelí, to vše smíchané se sádlem, které zesiluje chuť a konzistenci. Pro vylepšení se přidává šunka, klobáska, vepřové žebírko. Příprava Fazole přes noc namočíme, aby změkly…
Celý článek

Mazanec

2. 9. 2018
Příprava Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. V míse smícháme polohrubou mouku, hladkou mouku a uděláme do ní důlek. Vlijeme cca 70 % mléka a rozdrobíme droždí. Droždí necháme chvilku pracovat. Vše opatrně smícháme dohromady. Nejprve ze stran na prostředek. Povrch posypeme hladkou moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít cca 35 minut. Přidáme oba cukry, máslo, sádlo, sůl, citronovou…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 2 3 4
© 2025 All rights reserved by Na sádle