Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 8
Babiččin sádlový koláč
1. 6. 2020
Koláč Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo, cukr a vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech lžící střídavě dáváme světlé a tmavé těsto. Plech vložíme do předem…
Celý článek
Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou
26. 5. 2020
Oloupejte a nakrájejte pastinák. Nakrájený pastinák dejte vařit do změknutí do osolené vody (cca 15-20 minut). Mezitím si na sádle osmažte kousky slaniny a na proužky nakrájenou slaninu. Z uvařeného pastináku slijte vodu (vývar si můžete ponechat v mrazáku jako výrazný zeleninový vývar do jiného receptu), osolte ho a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané osmaženou slaninou a cibulkou. Dobrou chuť…
Celý článek
Pstruh v křupavé krustě
12. 5. 2020
Smícháme kukuřičnou mouku, papriku, sušený česnek, sůl s kořenovou zeleninou a mezi prsty promněte provensálskou směs bylinek. Opláchnuté pstruhy uvnitř nasolíme a obalíme v připravené směsi. Obalené pstruhy osmažíme na rozpáleném sádle z každé strany 5 – 7 minut, záleží na tom jak je ryba silná. Osmažené ryby vysušíme papírovou utěrkou. Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz.
Celý článek
Škvarkové bochánky
5. 5. 2020
Připravíme si kvásek z droždí, cukru, mléka a lžíce mouky. Po 15 minutách přidáme zbytek mouky, sůl, žloutky, pokrájené škvarky, majoránku a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto prohněteme, a vyválíme na cca 1 cm silný plát, ze kterého vykrájíme kolečka – můžeme použít třeba sklenici, nebo hrnek. Bochánky vyskládáme na plech, potřeme vodou a necháme ještě 15…
Celý článek
Vepřová roláda s chřestem
7. 4. 2020
Příprava náplně: Chřest umyjeme, odkrojíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minuty. Pomocí provázku snadno vyndáme a ihned vložíme do studené vody s ledem. Připravíme si míchaná vajíčka. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném…
Celý článek
Domácí veka
17. 3. 2020
Připravíme si kvásek z droždí a mléka. Spojíme všechny suché ingredience a promícháme. Poté přidáme tekuté ingredience. Těsto pečlivě zpracujeme (cca 7 minut hněteme). Poté hotové těsto vložíme do mísy a pomažeme olejem a přikryjeme utěrkou. Necháme 90 minut kynout. Těsto vyndáme, ještě jednou prohněteme a rozdělíme na dvě části. Z každé části vytvarujeme veku. Veky vložíme na plech vystlaný pečícím papírem,…
Celý článek
Zeleninová pomazánka z quinou
15. 3. 2020
Patříte-li mezi “vyvolené” trpící intolerancí na laktózu nebo BKM? Vyzkoušejte tento super recept od Jitky Matěchové – autorky mnoha báječných receptů a zakladatelkou portálu Na vlně chuti. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer a podlijeme vodou. Vody musí být akorát, aby se nám nepřichytila, ale zároveň zelenina nesmí ve vodě plavat. Vaříme do…
Celý článek
Zapečené brambory s tymiánem
10. 3. 2020
Mezi sezónní potraviny na měsíc březen patří nové brambory. Proto pro vás máme tento jednoduchý a přitom velice chutný recept. Dobře očištěné brambory na několika místech propíchneme vidličkou a chvilku povaříme v osolené vodě doměkka. Změklé brambory slijeme a necháme oschnout. Otrháme lístky tymiánu a promneme je s trochou soli. Do pekáčku dáme sádlo a necháme na plotně rozehřát. Poté vsypeme brambory…
Celý článek
Zapečené hovězí maso s bramborem a sýrem
7. 3. 2020
Na sádle si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme kostky hovězí kližky a necháme je ze všech stran zatáhnout. Přidáme nakrájenou žlutou papriku, mrkev i nastrouhanou bramboru. Směs okořeníme, zalijeme pivem a vodou, osolíme a přidáme protlak. Směs zamícháme a asi hodinu a půl pečeme v pekáči na 180 °C. Jakmile maso změkne, přidádme uvařené brambory a vše zasypeme sýrem. Zápékáme v troubě na 200 °C…
Celý článek
Polévka z růžičkové kapusty
13. 2. 2020
Dopřáváte si sezónní potraviny? Tak to si jistě neodoláte růžičkové kapustě, která je právě sezónní potravinou pro měsíc únor. Proč bychom měli jíst zrovna sezónní potraviny? Důvodů je hned několik: sezónní potraviny jsou plné vitamínů. jsou mnohem levnější než dovážené exotické plodiny. dozrávají přirozeně, a tak jsou mnohem chutnější. lidské tělo je na ně už tisíce…
Celý článek
Brokolicová pomazánka s pohankovými vaflemi a konopným semínkem
1. 2. 2020
Další recept z “dílny” Jitky Matěchové, která tvoří recepty pro svého syna, který má intoleranci na bílkovinu kravského mléka. Snadná a rychlá příprava těsta na vafle (15 ks): do vyšší nádoby nasypeme jednotlivé druhy mouky, přidáme konopné semínko, prášek do pečiva, sůl, ghí a sádlo a přibližně 3/4 hrnku vody (těsto musí být hutnější jako na palačinky). celou směs…
Celý článek
Sádlové sušenky
16. 1. 2020
Změklé sádlo utřeme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Těsto dáme na chvíli odpočinout do lednice. Z těsta tvoříme malé kuličky, které na plechu palcem rozmáčkneme na placičky. Předehřejeme troubu a pečeme 10 minut na 150 °C. Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
6
7
8
9
10
…
17