Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 6

Španělská zeleninová polévka s masovými kuličkami

Španělská zeleninová polévka s masovými kuličkami

10. 2. 2021
Vývar nebo česnečka, to jsou klasiky. Někdy je ale čas na změnu. Tato výborná zeleninová polévka s masovými kuličkami z dílny Lucie Grusové z paleosnadno.cz nabízí originální zpestření vašeho jídelníčku.   Kořenící směs Kmín, koriandr, sušený česnek, oregáno a bobkové listy umeleme najemno. Smícháme s ostatním kořením.   Masové kuličky Mleté maso a vejce dáme do mísy a důkladně propracujeme společně s připravenou…
Celý článek

VIDEORECEPT: Domácí kuřecí paštika

4. 2. 2021
Příprava této domácí paštiky není žádná věda a zabere vám zhruba půl hodiny. Tak pojďme na to. Připravíme si kuřecí játra. Očistíme je a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřáté pánvi rozpustíme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme na drobno nakrájený česnek. Přidáme játra a necháme je zatáhnout. Pak osolíme, přidáme sůl, pepř a tymián. Podlijeme vínem. Játra…
Celý článek
Tuřínové hranolky

Tuřínové hranolky

4. 1. 2021
Tuřín oloupeme a nakrájeme na dlouhé, přibližně stejně úzké hranolky. Hranolky vložíme do mísy kde je polijeme rozehřátým sádlem, osolíme a pořádně promícháme tak, aby byly všechny hezky obalené tukem. Hranolky vyklopíme do pečící mísy nebo na plech, hezky rovnoměrně, aby se hezky pekly. Pečeme v troubě při teplotě 170 – 180 °C cca 35 minut. Budou vám chutnat?…
Celý článek
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

22. 12. 2020
Rohlíky na krájíme na kostičky a opečeme na lžíci sádla. Cibuli a uzené maso nakrájíme nadrobno a na další lžíci sádla společně restujeme na pánvi dozlatova Směs cibule a uzeného masa vložíme do mísy, osolíme a opepříme. V další míse smícháme vejce s mlékem a vypracujeme hladké těsto. Obě mísy smícháme dohromady – těsto, maso a cibuli ručně promícháme a přidáme opečené rohlíky. Mokrýma…
Celý článek
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

15. 12. 2020
Studené škvarky umeleme nebo rozmixujeme. Jarní cibulku nakrájíme, prolisujeme česnek a smícháme spolu s hořčicí a mletými škvarky. Cibuli nakrájíme na kolečka, poprášíme zlehka moukou, kterou dozlatova opečeme na sádle a přimícháme do pomazánky. Osolíme a opepříme podle chuti. Jak jednoduché, že!? Přejeme vám dobrou chuť 🙂
Celý článek
Ovesné skořicové sušenky s ořechy a medem

Ovesné skořicové sušenky s ořechy a medem

8. 12. 2020
Ovesné vločky společně s ořechy nameleme zcela na prach, ideálně do stavu mouky. Namleté vločky a ořechy vložíme do mísy, přidáme med, tuk (poměr tuku – sádla a Ghí si můžete upravit dle libosti), skořici na špičku lžičky jedlé sody a vypracujeme těsto. Pro lepší práci s těstem můžeme dát krátce do lednice. A pak začneme vykrajovat. Vykrojené tvary klademe na plech,…
Celý článek

VIDEORECEPT: křehké sádlové hvězdičky

2. 12. 2020
Připravíme si misku, do které dáme změklé sádlo spolu s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme ho alespoň na dvě hodiny odležet do lednice. Vychlazené těsto vyválíme tak, aby bylo cca 2 cm vysoké. Vykrájíme z něj hvězdičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdičky vložíme do předem rozehřáté trouby na…
Celý článek
Brambory zapečené parmezánem

Brambory zapečené parmezánem

9. 11. 2020
Brambory neloupeme, jen je pečlivě omyjeme a rozkrojíme na půlky. Připravíme si pekáček nebo plech, který vymažeme sádlem a na který následně nastrouháme vrstvu parmezánu na kterou poklademe brambory. Brambory osolíme a případně můžeme přidat třeba koření na americké brambory nebo vámi oblíbené bylinky. Pečeme cca 30 minut na 180 °C – případně můžete do brambor píchnout špičatou špejlí,…
Celý článek
Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna

2. 11. 2020
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Můžeme koupit kachní čtvrtky, nebo rozčtvrtit celou kachnu. Maso bohatě posypeme kmínem a solí. Na dno pekáče, ve kterém budeme kachnu péct, poklademe oloupanou šalotku a vyloupaný česnek, na které položíme maso, které zalijeme rozehřátým sádlem a položíme na něj snítky tymiánu. Pekáček přiklopíme poklicí a necháme péct 3,5 až 4 hodiny. Během pečení…
Celý článek
Švestkové knedlíky podle TGM

Švestkové knedlíky podle TGM

28. 10. 2020
Brambory si uvaříme den předem. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, změklé máslo, vejce a vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáme mouku nebo dětskou krupičku. Těsto rozválíme na vále, nakrájíme na čtverečky podle velikosti švestek, vložíme švestky a zabalíme. Vaříme v osolené vodě cca 5 minut. Knedlíky posypeme mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozpuštěným sádlem. Dobrou chuť vám…
Celý článek
Vepřové kotlety na houbách

Vepřové kotlety na houbách

20. 10. 2020
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálené sádlo – opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji dohladka a přidáme předem namočené houby (bez vody ve které…
Celý článek
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

7. 10. 2020
Na sádle necháme změknout najemno pokrájenou cibuli a nasekanou papričku. Následně posypeme moukou a přibližně 1 minutu zapražíme. Zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, nové koření, pokrájené zelí a malou lžičku soli a cca 30 minut vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci v osolené vodě s kmínem uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Na pánvi si…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 … 4 5 6 7 8 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle