Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 10

Škvarky a sádlo pečené v troubě

Škvarky a sádlo pečené v troubě

23. 9. 2019
Zkuste si připravit sádlo doma – tentokrát netradičně a podle Lucie Grusové z Paleosnadno.cz Možná vás napadla otázka, proč dělat sádlo a škvarky v troubě tak dlouho, když na pánvi máte hotovo za několik desítek minut. Na to je úplně jednoduchá odpověď: trvá to sice déle, ale nemusíte u toho pořád stát v troubě se lépe kontroluje teplota, takže určitě…
Celý článek
Slovácký šumajstr s domácími škvarky

Slovácký šumajstr s domácími škvarky

16. 9. 2019
  Fazole a kroupy uvaříme samostatně v osolené vodě. Uvařené smícháme dohromady, pomastíme sádlem, přidáme škvarky. Dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i česnek, pokud ho máme rádi. Podáváme s chlebem a nakládanou okurkou. Děkujeme Dadalova kuchařka za recept. Zdroj foto: Český Rozhlas Region   
Celý článek
Moravský Bigos

Moravský Bigos

6. 9. 2019
Hlávkové zelí pokrájíme na jemno a povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na sádle. Poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zarestujeme, aby se zatáhlo, a posypeme mletou paprikou. Lehce zasmažíme a podlijeme vínem. Necháme víno lehce odvařit, osolíme, opepříme, přidáme asi tři bobkové listy, prolisovaný česnek a zalijeme vodou nebo vývarem.…
Celý článek
Cukeťáky

Cukeťáky

28. 8. 2019
Další díl vaření s naší oblíbenou autorkou receptů Lucií Grusovou z Paleosnadno.cz Nastrouhejte si najemno omyté cukety, posypte je 1 lžičkou soli, dobře promíchejte a nechte 5 minut “vypotit”. Cuketu slijte přes cedník a opravdu pečlivě vymačkejte. A když říkám pečlivě, myslím opravdu hooodně ? Prostě dokud bude pouštět nějakou tekutinu. V tomto množství cuketa pustí i přes půl litru vody. Takže…
Celý článek

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

19. 8. 2019
Marináda V míse smícháme vodu, cukr, 
sójovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, česnek utřený najemno a cibuli také najemno. Bůček Maso vložíme do mrazáku a necháme zatuhnout. Zatuhlé maso vyndáme z mrazáku a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme marinádu
, zamícháme a necháme 2 hodiny marinovat. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme bůček a restujeme do křupava. Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku. Dip…
Celý článek
Domácí tortily

Domácí tortily

6. 8. 2019
Mouku, změklé sádlo a sůl zalijeme horkou vodou. Ze směsi vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na kousky a vytvoříme kuličky, které rozvalíme na tenké pláty – ideálně podle velikosti pánve. Tortilly pečeme bez omastku, naprudce a krátce. Domácí tortilly se sádlem plníme podle chuti a možností. Tortily plníme podle chuti. Dobrou chuť vám přeje redake nasadle.cz 🙂  
Celý článek
Podmáslové lívance

Podmáslové lívance

24. 7. 2019
Rozšleháme podmáslí se žloutky, cukrem, prosátou moukou, práškem do pečiva a přidáme tuhý sníh z bílků. Pečeme na rozpáleném sádle. Lívance ozdobíme tím co máme rádi, variant je spousta… Napište nám do komentářů s čím byste si lívance dali vy? Nakupte si suroviny hned teď na itesco.cz. Dobrou chuť vám přeje Na sádle.cz
Celý článek
Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

20. 7. 2019
Vděli jste, že… cuketa se na rozdíl od okurek téměř vždy podává tepelně upravená. To je ale jen zažitý stereotyp. protože zejména mladá cuketa je chutná i syrová, třeba jako součást zeleninových salátů. Cuketu oloupeme, nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny uležet. Cuketa pustí vodu, tu je nutné vylít a vymačkat. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme…
Celý článek

TOP hranolky podle Booze & Food

6. 7. 2019
Často se nestává, že by šéfkuchař prozradil tajemství jak jeho skvosty vznikají. My, ale také vy, máme to štěstí, že nám Kamča – spolumajitelka Booze & Food, prozdradila jak vznikaj ty nejvíc nejlepší hranolky na světě! Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě sádlo, které musí být pořádně nahřáté. Ideální na teplotu je 155 – 165 °C.  “Hranolky děláme…
Celý článek
Květákové krokety

Květákové krokety

30. 6. 2019
Věděli jste, že… květák obsahuje vitamin C, dokonce minimálně 2x více než pomeranč!?   Květák rozdrťte v mixéru na jemnou drť. Tentokrát se nemusí jednat o zrníčka jako u rýže, spíš naopak. Čím jemnější drť bude, tím lépe. Květák nasolte. Solí není nutné nijak šetřit, dejte klidně plnou lžičku. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát. Mezitím si připravte česnekovou majonézu.…
Celý článek

Zeleninové chipsy s česnekovým dipem a pažitkou

21. 6. 2019
Příprava chipsů V rendlíku si rozehřejeme sádlo na cca 160 °C. Vložíme mrkev, smažíme do zlatova. Vyndáme do mísy s ubrouskem a osušíme mastnotu. Stejně pak smažíme batátu, petržel i řepu. Posypeme tymiánem, rozmarýnem a posolíme. Příprava dipu Utřený česnek přidáme do mísy se smetanou, posolíme, zamícháme a přidáme nasekanou pažitku.
Celý článek
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

15. 6. 2019
V osolené vodě vařte cca 15 minut růžičky kapusty pokrájené na půlky. Pak je slijte a nechte dobře okapat. Špalíčky panenky si nakrájejte na kousky, které budou cca 4 cm tlusté. Na 4 cm široké proužky si nakrájejte i slaninu. Rozmíchejte hořčici s olivovým olejem. Touto směsí namažte plátek slaniny a do ní po obvodu zabalte kousek vepřové panenky.…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 … 8 9 10 11 12 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle