Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 200 g žampiony
- 40 g mandlová moučka
- 10 g lněné semínko
- 1 ks vejce
- 20 g sádlo na smažení
- 1 vrchovatá lžíce mouky
- sůl
Věděli jste, že žampion je vlastně Pečárka polní?
- Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v rozšlehaném vejci a mandlové moučce a smažíme z obou stran na sádle.
- Podáváme s vařenou zeleninou, například tuřínem (na obrázku), mrkví a podobně.
Nutriční hodnoty: celkem 310 g surovin, z toho bílkoviny: 21,5 / sacharidy: 12,5 / tuky: 46,2 / poměr tuky : bílkoviny + sacharidy 1,37:1
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a výrobce bezobilného chleba PURETASTE.
Autorem receptu a fotografie je Ilona Dostálová.