Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukr moučka
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 150 g sádla
- 4 lžíce medu
- 2 vejce
- 2 lžíce rumu
- 1,5 lžičky jedlé sody
“Perníčky se sádlem děláme samozřejmě na Vánoce, kdy jsou snědeny vždy jako první cukroví. Ale děláme je i jindy v roce. U nás doma je všichni milují.” Jan K., Praha
- V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, ořechy a kořením.
- V jiné misce smícháme rozpuštěné vlahé sádlo s medem. Přidáme celá vejce, rum a ruční metličkou rozšleháme, až se vše spojí.
- Tekutou směs nalijeme k sypkým surovinám, promícháme a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.
- Těsto zabalíme a uložíme do druhého dne do chladu.
- Těsto rozválíme na tloušťku 4-5 mm a vykrájíme libovolné tvary.
- Pečeme při 180°C 7-8 minut.
- Vychladlé perníčky namáčíme do čokoládové polevy a ozdobíme půlkou ořechu (nebo něčím jiným).
- Perníčky jsou ihned k jídlu, nepotřebují se rozležet.
Pochlubte se nám vašimi výtvory třeba na našem Facebooku. Těšíme se 🙂
Krásný den vám přeje tým redakce nasadle.cz.