Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 650 g hladké mouky
- 250 g cukr moučka
- 120 g sádla
- 2 lžíce medu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
- špetka jedné sody
- 2 lžíce holandského kakaa
- 5 vajec
- NA POLEVU
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru
- lžička citrónové šťávy
- 1 lžička bramborového škrobu
Jednoduchý recept na perníčky, které díky sádlu nemusíte péct s předstihem. Sádlo perníčkům dodá okamžitou měkkost a vláčnost.
- Nejprve smícháme všechny sypké ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, koření, jedlou sodu, kakao).
- Přidáme med, 4 vejce a sádlo, které jsme předem vyndali z lednice aby změklo a vypracujeme těsto, které necháme odstát.
- Z odstátého těsta vyválíme placku cca půl centimetru a vytvarujeme tvary dle libosti.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Vykrájené těsto vyložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme do trouby. Pečeme cca 7 minut, vyndáme z trouby a ještě teplé perníčky potřeme rozmíchaným vejcem.
- Polevu připravíme vyšleháním ingrediencí na polevu. Pokud je poleva hustá přidáme citrónovou šťávou.
Šťastné a veselé přeje redakce nasládle.cz