Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 40 min
Ingredience
- 4 hrnky žampionů
- 4 ks vejce
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička kmínu
- černý pepř
- sůl
- špenát
- Žampiony pokrájíme dle libosti na čtvrtky nebo půlky a na sádle je zprudka opečeme, dochutíme drceným kmínem a osolíme.
- Na pánvi vytvoříme mezi žampiony prostor pro čtyři volská oka a vejce do nich vyklepneme. Volská oka osolíme, opepříme, posypeme paprikou a pozvolna necháme bílky ztuhnout.
- Žampionovou “smaženici” s volskými oky rozdělíme na talíře a podáváme s opečeným toustem, tmavým pečivem nebo třeba jen zeleninou.
TIP: zkuste přidat trochu špenátu.
Redakce nasadle.cz vám přeje dobrou chuť 🙂