Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 450 g kysané zelí
- 150 g sádla
- 1 lžíce mletých škvarků
- 1 vejce (nemusí být)
- jemně mletá sůl
- pepř
Věděli jste, že… Kysané zelí má významný zdravotní přínos? Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor.
Recept podle Lucie Grusové z Paleosnadno naleznete zde.
Recept podle Beáty H.
- Prosátou mouku spojíme v míse se sádlem a dobře vymačkaným a překrájeným kysaným zelím.
- Přidáme vajíčko, mleté škvarky a ochutíme solí a pepřem.
- Z těsta vyválíme na pracovní desce tenkou placku, kterou můžeme přenést na plech předem vyložený pečicím papírem. Můžema ale také vykrajovat např. kolečka nebo jiné tvary předem a péct tak v jednotlivých kouscích. To už je jen naše volba.
- Pečeme zprudka a krátce pěkně do zlatova. Zelňáky nakrájíme na obdélníčky a podáváme k pivu, vínu nebo čaji.
- Nejlepší chuť mají ještě teplé.
- Díky přidanému sádlu si získají křehkost a křupavost, čímž nám vydrží i několik dnů a můžeme je tedy upéct do zásoby.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz
Zdroj foto: Paleosnadno.cz