Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 50 g vařené světlé quinoya
- 150 g mrkve
- 1/2 cibule
- 60 g celeru
- sádlo
- 1 ks jarní cibulky
- sůl
Patříte-li mezi “vyvolené” trpící intolerancí na laktózu nebo BKM? Vyzkoušejte tento super recept od Jitky Matěchové – autorky mnoha báječných receptů a zakladatelkou portálu Na vlně chuti.
- Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer a podlijeme vodou. Vody musí být akorát, aby se nám nepřichytila, ale zároveň zelenina nesmí ve vodě plavat. Vaříme do změknutí zeleniny.
- Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody. Směs zeleniny a quinou necháme vychladnout. Po vychladnutí společně smícháme, přidáme sádlo, najemno pokrájenou jarní cibulku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme.
Dobré chutnání vám přeje Na sádle.cz a Na vlně chuti.