Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 35 min
Ingredience
- 300 g těstovin
- 500 g čerstvého bílého zelí
- 1 lžíce sádla
- 2 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 80 g slaniny
- sůl
- pepř
I tak klasické jídlo, jako jsou zapečené těstoviny, se dá ozvláštnit novou chutí. Co zkusit zapečené těstoviny se zelím?
Postup:
- Těstoviny dáme vařit podle návodu tak, aby byly hotové al dente (na skus).
- Mezi tím si připravíme ostatní ingredience. Zelí nakrájíme nahrubo, cibuli i slaninu na kostičky a česnek na tenké plátky.
- V pánvi si na troše sádla orestujeme slaninu. Až začne zlátnout přidáme k ní i cibuli a následně česnek.
- Až cibule změkne, přisypeme do pánve zelí, které necháme dalších 5 minut restovat.
- Když jsou těstoviny uvařené, promícháme je s trochou sádla, aby se nelepily. Následně k nim přidáme i orestovanou směs, vše důkladně promícháme se solí a pepřem a rozprostřeme do zapékací mísy.
- Těstoviny zapékáme přibližně 15 minut dozlatova na 190 °C.