Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 200 g čočky
- 200 g jáhly
- 100 g sádla
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
Víte, že… luštěniny mají vysoký obsah bílkovin, obsahují značné množství vitaminů skupiny B a stejné množství železa jako žloutek?
- Čočku propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Čočku vaříme do poloměka.
- Jáhly spaříme dvakrát vařicí vodou a poté je přidáme k poloměkké čočce. Společně dovaříme doměkka.
- Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Vše promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C.
TIP: Lze připravit také jako placky.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.
Nakupujete online? Co třeba nakoupit na kosik.cz?