Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- Maso a omáčka
- 1 kg vepřového masa
- sůl, pepř
- sádlo
- 1 ks cibule
- 4 snítky rozmarýnu
- 1/2 l vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- Náplň
- 500 g zeleného chřestu
- 8 ks vajec
- 1 ks cibule
- sádlo
- sůl
Příprava náplně:
- Chřest umyjeme, odkrojíme konce a směrem od hlavičky oškrábeme. Chřest svážeme provázkem, vložíme do osolené vroucí vody tak, aby v hrnci stál a hlavičky byly nad vodou. Vaříme 2-4 minuty. Pomocí provázku snadno vyndáme a ihned vložíme do studené vody s ledem.
- Připravíme si míchaná vajíčka. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, nalijeme osolená rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni uděláme vláčná míchaná vajíčka.
Příprava rolády:
- Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme na potravinovou fólii. Osmažená vajíčka rozetřeme na maso, přidáme chřest a pomocí fólie stočíme, svážeme provázkem nebo máte-li síťku.
- Na sádle opečeme ze všech stran, přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, větvičky rozmarýny, podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
- Poté maso vyjmeme, zbavíme provázků a nakrájíme. Do do výpeku dáme přibližně lžíci hladké mouky, uděláme jíšku, zalijeme šťávou z pekáče, provaříme a následně propasírujeme.
- Servírujeme s bramborovou kaší a zbylým chřestem.
Přejeme vám příjemné chutnání.
Redakce Na sádle.cz