Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 400 g vepřové panenky (2-3 kusy bez "palce", tzn. užšího konce)
- 150 g plátkové slaniny (u Whole30 podle vašeho uvážení a možností sehnat slaninu vyhovující pravidlům)
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička olivového oleje
- 500 g čerstvé růžičkové kapusty
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- 2 lžíce domácí majonéza
- V osolené vodě vařte cca 15 minut růžičky kapusty pokrájené na půlky.
- Pak je slijte a nechte dobře okapat.
- Špalíčky panenky si nakrájejte na kousky, které budou cca 4 cm tlusté.
- Na 4 cm široké proužky si nakrájejte i slaninu.
- Rozmíchejte hořčici s olivovým olejem. Touto směsí namažte plátek slaniny a do ní po obvodu zabalte kousek vepřové panenky.
- Připravenou „rolku“ napíchněte na špejli tak, abyste propíchli konce slaniny a tím jim zabránili se rozbalovat.
- Na jednu špejli takto napíchněte 3 kousky masa. Netlačte je příliš k sobě, nechte mezi nimi pár milimetrů místa.
- Na rozpálené pánvičce rozpusťte sádlo a na něm pak ze všech stran naprudko osmahněte masové špízy (každá strana cca 1-2 minuty).
- Takto připravené maso pak vložte do rozpálené trouby (na cca 150°C) a pečte ještě 5-7 minut.
- Mezitím si na pánvi, kde jste osmahli maso, opečte zbytek na kostičky nakrájené slaniny.
- Pak přihoďte předvařené kapustičky a opečte je do zlatova.
- Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout.
- Podávejte s opečenou kapustou a troškou domácí majonézy.
Těště se spolu s námi na další parádní recepty z “dílny” Lucie Grusové.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a Paleosnadno.cz