Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 35 min
Ingredience
- 500 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- sůl
- 1 ks cibule
- 100 g slaniny
- 2 lžíce sádla
Staročeské přesbidlo možná znáte jako uhlířinu. Jde o staročeský recept, jehož základem jsou moučné noky a vařené brambory.
Postup:
- Na vál si dáme hrubou mouku, sůl a žloutek a vypracujeme těsto na noky. Necháme ho chvíli odpočinout.
- Mezi tím si oloupeme brambory, nakrájíme na menší kostky a uvaříme do měkka.
- Po uvaření z brambor slijeme vodu do nového hrnce a uvaříme v ní noky, které vykrajujeme lžičkou.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibulku se slaninou dozlatova.
- Uvařené noky smícháme s bramborami a na talíři přelijeme osmaženou cibulkou se slaninou.