Počet porcí: 5
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- Kořenící směs
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička semínek koriandru
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička oregána
- 2 bobkové listy
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- špetka chilli koření
- pepř
- sůl
- Masové kuličky
- 500 g mletého vepřového masa (popřípadě mix s hovězím)
- 1 ks vejce
- Zeleninová polévka
- 100 g cibule
- 250 g čerstvé papriky
- 300 g máslové dýně/ hokaido
- 4 stroužky česneku
- 40 g rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných nebo čerstvých loupaných rajčat
- 800 ml vody
- 1 lžička oregána
- sůl
- pepř
Vývar nebo česnečka, to jsou klasiky. Někdy je ale čas na změnu. Tato výborná zeleninová polévka s masovými kuličkami z dílny Lucie Grusové z paleosnadno.cz nabízí originální zpestření vašeho jídelníčku.
Kořenící směs
- Kmín, koriandr, sušený česnek, oregáno a bobkové listy umeleme najemno.
- Smícháme s ostatním kořením.
Masové kuličky
- Mleté maso a vejce dáme do mísy a důkladně propracujeme společně s připravenou směsí koření. Chuťově by kuličky měly připomínat chorizo.
- Vypracujeme malé kuličky.
- Osmažíme na sádle.
Zeleninová polévka
- V tuku po masových kuličkách dozlatova orestujeme cibuli. Přisypeme kostičky nakrájené papriky a dýně. Máslovou dýni je nutné oloupat, hokaido stačí omýt) a restujeme. Přidáme česnek.
- Vmícháme rajčatový protlak a zhruba minutu ještě resturejeme.
- Zalijeme vodou a dochutíme oreganem. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Vaříme dokud zelenina nezměkne.
- Nakonec přidáme masové kuličky, aby se prohřály.
Tip paleosnadno.cz: Polévku můžeme dochutit oblíbeným bylinkami jako například petrželkou či koriandrem.