Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 900 g brambor
- 60 g másla
- 200 g anglická slanina
- 1 ks cibule střední velikost
- jemná strouhanka
- 500 g vepřové hřbetní sádlo Brick
- sůl
- pepř
- Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme.
- Cibuli očistíme, najemno nakrájíme.
- V rendlíku rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Restujeme do zlatova.
- Brambory i se slupkou namačkáme, přidáme k nim orestovanou slaninu s cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Z takto připravených brambor vytvoříme pomocí polévkové lžíce nočky, které obalíme jen v jemné strouhance. Poté usmažíme v rozehřátém sádle, přibližně 4 minuty.
- Smažené mačkané brambory podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Do bramborové směsi můžete přidat muškátový oříšek
- Nočky obalené ve strouhance nasmažte zprudka, praskaly by vám
- Anglickou slaninu nenechte zcela vypéct, nechte ji vláčnou
- Do bramborové směsi můžete přidat nahrubo drcený kmín, česnek nebo majoránku
Dobrou chuť přeje tým nasadle.cz a Lamart.cz 🙂
Uvařte si tuto chutnou polévku v nepřilnavém kastrolu s poklicí a brambory použijte mačkadlo se zárukou 3 roky 🙂