Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 70 ml mléka
- 1 kg mouky
- 2 kostka droždí
- 125 ml sádla Brick
- 250 g škvarků Brick
- 2 ks žloutky
- 1 lžíce sůl
Příprava
- Do misky nalijeme teplé mléko, rozdrobíme droždí a zaprášíme troškou hladké mouky.
- V teple necháme vzejít kvásek.
- Škvarky pomeleme a smícháme s rozehřátým vlažným sádlem.
- Do mísy nasypeme mouku i sůl a přidáme žloutky – promícháme a přidáme kvásek i škvarky.
- Propracujeme na nelepivé těsto.
- Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- Z těsta tvoříme rohlíky, které pomažeme žloutkem a posypeme kmínem.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 minut.