Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 4 hod 10 min
Ingredience
- kachna
- 500 g sádla Brick
- sůl
- kmín
- svazek tymiánu
- 8 ks šalotky
- 6 stroužků česneku
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů.
- Můžeme koupit kachní čtvrtky, nebo rozčtvrtit celou kachnu. Maso bohatě posypeme kmínem a solí.
- Na dno pekáče, ve kterém budeme kachnu péct, poklademe oloupanou šalotku a vyloupaný česnek, na které položíme maso, které zalijeme rozehřátým sádlem a položíme na něj snítky tymiánu.
- Pekáček přiklopíme poklicí a necháme péct 3,5 až 4 hodiny. Během pečení hlídáme jestli jsou čtvrtky ponořené v tuku.
- Po uplynutí 3,5 až 4 hodin pekáč vyjmeme a teplotu v troubě zvýšíme na 2O0 stupňů.
- Kachní čtvrtky z pekáčku vyjmeme, dáme na plech a necháme v troubě pár minut, aby se vytvořila kůrčička.
Ke kachně můžete podávat zelí a domácí knedlík. Podělíte se s námi jak zelí nebo knedlíky připravujete?
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz