Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- 1/2 hlávky zelí
- 1 ks cibule
- 3 lžíce sádla
- 1 stroužek česneku
- 3 ks vejce
- 50 g hladké mouky
- sůl
- pepř
Placky s kysaného zelí jsou poměrně známé. Už jste ale zkoušeli placky z čerstvého zelí?
Postup:
- Zelí si nakrájíme na menší kousky a dáme cca na 15 minut vařit, dokud nezměkne.
- Na pánvi s rozehřátým sádlem si osmažíme cibulku dozlatova.
- Uvařené zelí smícháme se smaženou cibulkou, česnekem, vejci a moukou. Dochutíme solí a pepřem.
- Ze směsí pomocí lžíce tvoříme malé placky, které smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.