Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- 4 ks velkého pastináku
- 1 ks vejce
- 140 g kukuřičné mouky
- špetka kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 lžíce čerstvého koriandru
- sůl
- trochu mléka
- sádlo na smažení
Už jste někdy zkoušeli recepty z pastináku? Nejedná se sice o běžně používanou zeleninu, svou chutí se ale vyrovná kdejaké kořenové zelenině. V našem receptu jsme ho zkombinovali s pikantním těstíčkem a výborně k němu padne i nějaký jogurtový dip.
Postup:
- Pastinák nejprve oškrábeme, podélně rozkrájíme na menší části a dáme ho vařit do osolené vody doměkka.
- Mezi tím si v misce rozšleháme vejce s kukuřičnou moukou, kurkumou, chilli a nasekaným koriandrem. Podle potřeby těstíčko naředíme tak, aby byla jeho konzistence podobná smetaně.
- V pánvi necháme pořádně rozehřát sádlo.
- Uvařený pastinák dobře osušíme a namáčíme ho v těstíčku.
- Smažíme dozlatova a poté necháme okapat na papírových utěrkách, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Takto připravené smaženky si báječně rozumí s jogurtovými dipy dle vaší chuti.