Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 1 vejce
- 1 lžíce provensálského koření
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce sádla
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce redukce z balzamika
- 2 hrníčky mletého masa (1:1 hovězí a vepřové
- 1/2 hrníčku cibule najemno
- 1/2 hrníčku cherry rajčat
- 1/2 hrníčku okurek
- 1/2 hrníčku paprik
- 1/2 hrníčku bílých hroznů
- 1/2 hrníčku zelených jablek
- 1 hrníček ledového salátu
- sůl a pepř
- pažitka, petržel, cherry rajčátka
Postup
Karbanátky:
- Všechny suroviny v míse důkladně promícháme.
- Ze vzniklé hmoty vyválíme kuličky.
- 12
- Kuličky zmáčkneme a vytvarujeme karbanátek.
- Rozehřejeme si pánev se sádlem na střední plamen.
- Karbanátky z každé strany orestujeme dozlatova
Brambory: - Předvařené brambory ohřejeme na pánvi s trochou sádla a pažitkou.
- Na brambory poklademe máslo.
- Posolíme.
- Posypeme pažitkou.
Salátek: - Všechny suroviny důkladně promícháme.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz