Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 35 min
Ingredience
- 400 g vepřově krkovice bez kosti
- 2 lžíce sádla
- 1 stroužek česneku
- 1 ks cibule
- 600 g růžičkové kapusty
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
Už vás omrzela klasická příloha k masu v podobě brambor na stovky způsobů? Zkuste změnu a udělejte si krkovičku s výbornými kapustičkami, které navíc jídlu dodají krásnou barvu.
Příprava masa:
- Krkovičku nakrájíme na menší kostky.
- V hluboké pánvi necháme rozehřát lžíci sádla a maso na něm zprudka osmažíme, aby se zatáhlo.
- Poté přidáme nasekaný česnek, sůl a pepř a ještě asi minutu smažíme.
- Stáhneme plotnu na nižší teplotu, zalijeme maso trochou vody a necháme asi 30 minut dusit, aby změklo.
Příprava kapustiček:
- Kapustičky rozkrájíme na půlky, cibuli na tenké klínky.
- Na pánvi necháme rozehřát lžíci sádla a osmažíme na něm slaninu a cibuli dozlatova.
- Poté přidáme kapustičky a opečeme je ze všech stran.
- Směs osolíme a opepříme. Myslete ale na to, že slanina je slaná sama o sobě, takže směs nejprve ochutnáme.
- Nakonec do směsi přidáme podušenou krkovičku a vše spolu dobře promícháme.
Náš tip: Pokrm můžete při podávání ozvláštnit pekanovými ořechy, které den předem namočíte do studené vody.