Ingredience
- 1 ks rohlík
- 80 ml mléka
- 350 g mletého masa MIX vepřové a hovězí
- 100 g goudy
- 1 ks vejce
- 2 lžíce sádla
- petrželka
- sůl
- pepř
- suroviny na trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
Holandské řízky známe všichni jako klasické jídlo, často ze školní jídelny. Tento recept je ale povznáší na novou úroveň.
Postup:
- Nakrájíme si jeden rohlík na malé kostky a zalijeme ho mlékem. Společně promícháme a necháme chvíli stát, aby rohlík mléko nasákl.
- 80 g goudy si nastrouháme a zbytek nakrájíme na kostičky, kterými budeme následně řízky plnit.
- Mleté maso si smícháme s nastrouhanou goudou, jedním vejcem a namočeným rohlíkem. Důkladně dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
- Nyní z masové směsi tvarujeme karbanátky, do kterých zabalíme kostičku goudy.
- Hotové karbanátky obalíme v klasickém trojobalu – mouka, vejce, strouhanka.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo, na kterém holandské řízky smažíme dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou, nebo přílohou podle chuti.