Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 300 g předního hovězího masa
- 1 ks cibule
- 200 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývaru (hovězí/zeleninový)
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
Poctivá gulášová polévka s hovězím masem a bramborami vás nejen zasytí, ale také potěší svou skvělou chutí.
Postup:
- Hovězí maso si očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme najemno a brambory také na menší kostky.
- V hrnci si rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli dozlatovat.
- Poté přidáme maso, které ochutíme solí a kmínem. Zvýšíme plamen a necháme maso zprudka zatáhnout.
- Poté přidáme do hrnce protlak a prolisovaný česnek a necháme chvíli orestovat.
- Následně přidáme mletou papriku a mouku. Promícháme a necháme jen krátce znovu zarestovat.
- Poté vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Maso necháme samostatně vařit přibližně 20 minut, poté přidáme brambory.
- Vaříme dále, dokud nejsou brambory měkké.
- Nakonec polévku dochutíme majoránkou, případně solí a pepřem dle chuti.