Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 1 bulva celeru
- 1 mrkev
- 1 větší cibule
- 200 g slaniny
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- sádlo
Věděli jste, že… celer obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčíka fosfor.
- Oloupejte celer a mrkev, nastrouhejte je najemno.
- Smíchejte s 3 vejci, cibulí a slaninou (oboje nakrájené na malé kostičky).
- Směs podle chuti osolte a opepřete. Pomocí lžíce vytvářejte na rozpálené pánvičce se sádlem malé placičky a smažte z obou stran.
- Podávejte samotné, nebo jako přílohu k masu.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a Paleosnadno.
Paleosnadno.cz
Zdroj: Wikipediea