Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- BŮČEK
- 400 g bůček bez kosti
- rýžové nudle "bún-ha-noi“
- 1 ks mrkev na julienne (velmi jemné proužky)
- 1 ks salátová okurka
- 1 hrst koriandr
- 1 hrst perily křovité
- 1 hrst bazalky
- 1 hrst červené cibule
- 1 hrst mungo výhonků
- třtinový cukr
- rybí omáčka
- Sádlo Brick na smažení
- MARINÁDA
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2 ks cibule nakrájená na proužky
- voda dle potřeby
- DIP „Nước chấm“
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 ks chilli paprička (rawit/birds eye chilli)
- 1 stroužek česneku
- NA DEKORACI
- extra koriandr
- extra perila
- limetky
- chilli
- extra mrkev
- extra okurka
Marináda
- V míse smícháme vodu, cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, česnek utřený najemno a cibuli také najemno.
Bůček
- Maso vložíme do mrazáku a necháme zatuhnout.
- Zatuhlé maso vyndáme z mrazáku a nakrájíme na tenké plátky.
- Přidáme marinádu , zamícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
- Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme bůček a restujeme do křupava.
- Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku.
Dip Nước chấm
- Do mísy vlijeme teplou vodu, třtinový cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu, přidáme nakrájenou chilli papričku a utřený česnek.
Nudle
- Nudle zalijeme horkou vodou . Až budou al dente (na skus) prolijeme studenou vodou a scedíme.
Tip redakce na servírování: Zálivka dáme doprostřed talíře, kolem dáme maso, nudle , mix bylinek, salátovou okurku a mrkev.
Nakupujte suroviny online.
Dobro chuť vám přeje redakce nasadle.cz .