Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- sádlo
- 1/2 lžíce Mahá koření
- 5 - 6 růžiček brokolice
- 1 malá cuketa
- 1 - 2 hrsti zelených fazolek
- 1/4 pórku
- 1 lžíce konopného semínka
- himalásjká sůl
- 2 hrsti slunečnicového semínka
Děkujeme Jitce Matěchové za tento báječný recept. Jitka, je milovnice vaření, autorkou mnoha receptů a hlavně milující matka, která se rozhodla nenechat své alergické děti tzv. “na holičkách”. Jitčin syn je alergický na lakotózu, kravskou bílkovinu a recept. Těší nás, že sádlo patří mezi jednu z potravin/surovin, kterou Jitka do svého vaření může zahrnout.
Tento skvělý recept si můžete i vy, kteří zrovna intolerancí netrpíte.
- Do rozpuštěného tuku na pánvi si přidáme Mahá koření, přihodíme pórek, který orestujeme, přidáme ostatní zeleninu, na malinké kousky pokrájenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, zamícháme, podusíme, v případě potřeby můžeme lehce podlít vodou, ale jen maličko.
- Když je brokolice měkká, přidáme konopné semínko, osolíme a přidáme slunečnicové semínko, které si nasucho opražíme na pánvi, hotovo, můžeme se dát do jídla.
TIP: Jako obměnu si můžeme přidat vejce, či jiné ořechy jako je kešu či jiná semínka, quinou.
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz a navlnechuti.cz