Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 40 min
Ingredience
- brambory
- parmezán
- sádlo Brick
- sůl
- pepř
- Brambory neloupeme, jen je pečlivě omyjeme a rozkrojíme na půlky.
- Připravíme si pekáček nebo plech, který vymažeme sádlem a na který následně nastrouháme vrstvu parmezánu na kterou poklademe brambory. Brambory osolíme a případně můžeme přidat třeba koření na americké brambory nebo vámi oblíbené bylinky.
- Pečeme cca 30 minut na 180 °C – případně můžete do brambor píchnout špičatou špejlí, abyste zjistili jestli jsou už dostatečně měkké.
Tento velmi jednoduchý, ale za to chutný recept, můžete konzumovat samotný, jako přílohu k masu nebo jen tak s jednoduchým dipem: smíchejte kysanou smetanu s balkánským sýrem, přidejte českek, osolte, opepřete.
Tip: Hřbety brambor můžeme nařezat a ještě navrh nastrouhat sýr.